Ingrediente:
250 g fulgi de cocos/făină de cocos și 200 ml lapte condensat (îl puteți obține de la toate marile supermarketuri, sau îl puteți pregăti singur)
În final, nu veți avea nevoie decât de încă 20 g de pudră de cacao (cel mai bine este bio).
Mod de preparare:
Puneți făina de cocos într-un bol adânc, apoi adăugați laptele condensat. Amestecați cu o lingură sau o spatulă, dar cel mai bine este să o frământați cu mâinile pentru a simți consistența sub degete: nu trebuie să fie prea uscat și sfărâmicios, nici prea ud.
Amestecul ar trebui să fie ușor de modelat cu mâinile.
Apoi împărțiți amestecul în două părți într-un raport de 70:30. Scoateți porția mai mare, și adăugați 20 g de pudră de cacao în porția mai mică, apoi frământați bine această bucată până când cacaoul este distribuit uniform și obțineți un amestec maro.
Apoi, pe o suprafață netedă de lucru (sau chiar pe hârtie de copt), formați o rolă din amestecul maro și începeți să o rulați cu palmele până obțineți o rolă subțire, alungită.
Întindeți amestecul alb pe o suprafață de lucru peste o bucată de folie alimentară transparentă și, folosind mâinile, formați o crustă dreptunghiulară care se va potrivi cu lungimea ruloului maro.
Pune rulada maro în mijlocul crustei albe, apoi folosește folia pentru a rula crusta albă, astfel încât să acopere rulada maro uniform pe toate părțile. Înfășurați rulada ca o bomboană în folie, apoi mai rulați-o.
Se lasa la frigider 2-3 ore sa se raceasca si sa se fixeze. Taiati apoi in bucati mici si modelati-le cu degetele astfel incat sa fie uniforme.
Rulați fiecare în făină de cocos.
Pofta buna!