Ingrediente:
- 150 g migdale
- 300 g curmale
- 80 g ciocolată neagră neîndulcită (puteți folosi și ciocolată dulce)
- 20 g ciocolata alba pentru decor (optional)
Mod de preparare:
1. Intinde migdalele pe o tava de copt si coace in cuptorul preincalzit pentru 10 minute la 180 °C.
2. Apoi puneți-le într-un blender și mixați.
3. Turnați migdalele amestecate într-un castron.
4. Pregătiți curmalele și curățați-le de orice sâmburi, apoi puneți-le într-un blender și mixați.
5. Pune curmalele amestecate într-un bol cu migdalele amestecate și amestecă cu mâinile.
6. Înmoaie degetele în puțină apă și folosește-ți mâinile pentru a forma rulouri lungi.
7. Așezați-le îngrijit pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de copt, una lângă alta cu goluri.
8. Între timp, pregătiți ciocolata neagră și întindeți-o pe rulourile de pe tava de copt.
9. De asemenea, se decorează rulourile cu ciocolată albă într-o pungă de decor.
10. Așa poți folosi o frigărui pentru a crea modele cu două ciocolate diferite una peste alta.
11. Apoi pune-le la frigider pentru 15 minute.
12. Odată răcit, feliați-le și puneți-le într-un coș de decorare.
13. Serviți-i cu mare bucurie și poftă.
Pofta buna!