Se spune că prima varză murată trebuie pusă chiar după sărbătoarea de Sfântul Dumitru! Atunci când se preferă bucatele din varză și care numaidecât trebuie să le ai pe masă!
Dacă să fim mai corecți în tradiții, în România se obișnuiește să murezi varza chiar după Sfântul Dumitru, dar nu mai târziu de Sfântul Andrei! Dacă vei respecta aceste tradiții, vei avea această varză deja gata pentru consumare chiar în postul de la Crăciun!
Foile de varză pe care o veți pune la murat trebuie să fie foarte subțiri iar varza trebuie, neapărat să fie foarte coaptă și să fie de culoare albă.
Mulți dintre noi fac greșeli atunci când vor să pună varza spre murare. Una din ele este că unii oameni nu pun la fundul butoiului câțiva butuci de lemn.
Altă greșeală des întâlnită este în sfecla roșie pe care mulți o adaugă, iar după asta se minunează de ce varza are culoare roz. Dacă vă doriți o culoare albă de varză nu trebuie să adăugați nici sfeclă și nici porumb!
Încă una din greșeli este că unii nu sunt atenți la cum așează varza în butoi, iar aceasta trebuie numaidecât pusă cu cotorul îndreptat în sus!
Nu uita de aceste greșeli și de sfaturile pe care le-ai citit mai sus, astfel vei obține cea mai gustoasă varză preparată vreodată, iar sarmalele gătite din ea vor fi cele mai delicioase!
Pofta buna!
Sursa: secretelesanatatii