Desert

Pregătește acest tort luxos și lasă-te captivat de aspectul său elegant și gustul irezistibil. Umplutură pufoasă de semințe de mac și cremă catifelată de nucă de cocos creează o armonie perfectă de arome

 

 

Pregătește acest tort luxos și lasă-te captivat de aspectul său elegant și gustul irezistibil. Umplutură pufoasă de semințe de mac și cremă catifelată de nucă de cocos creează o armonie perfectă de arome

 

Ingrediente:

Aluat:

  • 800 g făină universală
  • 150 g zahăr
  • 8 g praf de copt
  • 50 g cacao
  • 350 g unt moale
  • 400 g smantana

Alte:

  • făină (pentru stropire)

Umplutura cu seminte de mac:

  • 500 ml apă
  • 200 g seminte de mac
  • 100 g unt topit
  • 100 g zahăr
  • 3 oua

Umplutură de nucă de cocos:

  • 6 albusuri
  • 200 g zahăr
  • 3 ml extract de vanilie
  • 50 g amidon de porumb
  • 200 g nucă de cocos rasă

Crema:

  • 400 g unt
  • 6 gălbenușuri de ou
  • 160 g zahăr
  • 3 ml aroma de vanilie
  • 30 g amidon de porumb
  • 300 ml lapte
  • 20 g coaja de portocala rasa

Glazura de ciocolata:

  • 200 g ciocolata neagra topita

Decor:

  • 200 g ciocolată neagră topită cu aromă de portocale

 

Mod de preparare:

1. Pregătiți aluatul: Într-un castron, amestecați făina universală, zahărul, praful de copt și cacao. Se amestecă bine, apoi se adaugă untul moale și smântâna.

Se amestecă totul într-un aluat neted și se împarte aluatul în 8 părți egale. Înfășurați cele 4 bucăți în folie și lăsați-le să se odihnească la frigider timp de 30 de minute.

Tort de cacao în straturi cu umplutură pufoasă de semințe de mac, brânză de vaci moale și cremă catifelată

Tort de cacao în straturi cu umplutură pufoasă de semințe de mac, brânză de vaci moale și cremă catifelată

Tort de cacao în straturi cu umplutură pufoasă de semințe de mac, brânză de vaci moale și cremă catifelată

Tort de cacao în straturi cu umplutură pufoasă de semințe de mac, brânză de vaci moale și cremă catifelată

Tort de cacao în straturi cu umplutură pufoasă de semințe de mac, brânză de vaci moale și cremă catifelată

Tort de cacao în straturi cu umplutură pufoasă de semințe de mac, brânză de vaci moale și cremă catifelată

2. Întindeți prima bucată de aluat pe un sucitor cu făină într-un dreptunghi de dimensiunea tavii de copt (ideal 18 x 25 cm). Tapetați forma cu hârtie de copt și transferați cu grijă aluatul în ea.

Tort de cacao în straturi cu umplutură pufoasă de semințe de mac, brânză de vaci moale și cremă catifelată

3. Pregătiți umplutura cu semințe de mac: Turnați apă într-o oală și aduceți la fierbere, apoi adăugați semințele de mac măcinate și gătiți la foc mic până când începe să clocotească.

După gătit, scurgeți semințele de mac și transferați-le într-un bol. Apoi turnați untul topit în bol, stropiți cu zahăr și turnați ouăle. Se amestecă totul bine și se întinde umplutura rezultată pe aluatul din matriță.

Tort de cacao în straturi cu umplutură pufoasă de semințe de mac, brânză de vaci moale și cremă catifelată

Tort de cacao în straturi cu umplutură pufoasă de semințe de mac, brânză de vaci moale și cremă catifelată

4. Pregătiți crema de nucă de cocos: Într-un castron, bateți albușurile spumă cu zahărul până se întăresc, apoi adăugați extractul de vanilie, stropiți cu amidon de porumb și amestecați bine.

La final se adauga nuca de cocos rasa in bol, se amesteca bine si se intinde umplutura rezultata peste umplutura cu mac.

Tort de cacao în straturi cu umplutură pufoasă de semințe de mac, brânză de vaci moale și cremă catifelată

Tort de cacao în straturi cu umplutură pufoasă de semințe de mac, brânză de vaci moale și cremă catifelată

Tort de cacao în straturi cu umplutură pufoasă de semințe de mac, brânză de vaci moale și cremă catifelată

Tort de cacao în straturi cu umplutură pufoasă de semințe de mac, brânză de vaci moale și cremă catifelată

Tort de cacao în straturi cu umplutură pufoasă de semințe de mac, brânză de vaci moale și cremă catifelată

5. Se rade o bucată de aluat din una dintre părțile preparate pe crema pregătită și se coace în cuptorul preîncălzit timp de 25 de minute la 180°C până când aluatul devine auriu.

Tort de cacao în straturi cu umplutură pufoasă de semințe de mac, brânză de vaci moale și cremă catifelată

6. Pregătiți crema: Bateți untul înmuiat cu un mixer până se omogenizează. Într-un alt castron, bateți gălbenușurile cu zahărul, extractul de vanilie și amidonul de porumb.

Apoi adăugați laptele și amestecați coaja de portocală rasă. Se încălzește amestecul într-o cratiță la foc mic și se fierbe, amestecând continuu, până se îngroașă.

După gătire, transferați crema într-un bol și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei.

Tort de cacao în straturi cu umplutură pufoasă de semințe de mac, brânză de vaci moale și cremă catifelată

Tort de cacao în straturi cu umplutură pufoasă de semințe de mac, brânză de vaci moale și cremă catifelată

7. Bateți treptat crema răcită în spuma de unt pregătită și amestecați până se formează o cremă pufoasă și moale.

Tort de cacao în straturi cu umplutură pufoasă de semințe de mac, brânză de vaci moale și cremă catifelată

Tort de cacao în straturi cu umplutură pufoasă de semințe de mac, brânză de vaci moale și cremă catifelată

8. Lăsați aluatul copt cu umpluturi să se răcească și întindeți pe el crema pregătită. Repetați procesul cu restul de 3 părți de aluat, straturi și smântână.

Asamblați straturile astfel încât fiecare strat să conțină amestecul de semințe de mac și brânză de vaci cu smântână deasupra. Continuați până când toate cele 4 straturi sunt gata.

Tort de cacao în straturi cu umplutură pufoasă de semințe de mac, brânză de vaci moale și cremă catifelată

Tort de cacao în straturi cu umplutură pufoasă de semințe de mac, brânză de vaci moale și cremă catifelată

9. Lăsați biluțele de aluat rămase la congelator, acoperite cu folie, și folosiți-le mai târziu pentru un alt desert.

10. La final, neteziți părțile laterale ale prăjiturii și puneți la frigider pentru 1 oră. Apoi scoateți tortul din frigider și turnați ciocolata neagră topită peste suprafața prăjiturii.

Decorați după cum doriți cu ciocolată neagră topită cu aromă de portocale și păstrați la frigider pentru o vreme.

Tort de cacao în straturi cu umplutură pufoasă de semințe de mac, brânză de vaci moale și cremă catifelată

Tort de cacao în straturi cu umplutură pufoasă de semințe de mac, brânză de vaci moale și cremă catifelată

Tort de cacao în straturi cu umplutură pufoasă de semințe de mac, brânză de vaci moale și cremă catifelată

11. Tăiați și serviți cu dragoste, mult gust și eleganță.

Tort de cacao în straturi cu umplutură pufoasă de semințe de mac, brânză de vaci moale și cremă catifelată

 

Poftă bună!

 

 Sursa