Ingrediente:
- 250 g aluat foietaj
Umplutura:
- 150 g mere tocate
- 10 g unt
- 50 g zahăr
- 1 lingurita scortisoara
- suc de 1/2 lămâie
Ungere:
- 1 galbenus de ou
- putin lapte
Decor:
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita zahar
Mod de preparare:
1. Topiți untul într-o tigaie și amestecați cu o lingură. Adăugați merele tăiate cubulețe și amestecați timp de aproximativ 3 minute.
2. Apoi adăugați zahărul, scorțișoara și sucul de 1/2 lămâie și continuați să amestecați.
3. Gatiti totul impreuna pana cand merele sunt moi.
4. Puneți aluatul de foietaj dezghețat pe o planșă cu făină și întindeți-l.
5. Tăiați 16 cercuri cu un tăietor decorativ pentru prăjituri.
6. Transferați 8 cercuri decupate pe o tavă de copt unsă.
7. Tăiați cercurile rămase în mijloc, puteți folosi și un tăietor de prăjituri mai lat.
8. Turnați amestecul de mere pregătit în centrul cercurilor netăiate.
9. Ungeți aluatul cu gălbenușul de ou amestecat cu lapte de-a lungul marginilor aluatului și a umpluturii.
10. Apoi asezati pe el aluatul taiat si lipiti-l cu degetele. Utilizați o furculiță pentru a crea modele decorative.
11. Ungeți pernele de mere cu amestecul de gălbenuș de ou și lapte și stropiți cu scorțișoară și zahăr.
12. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit timp de 15 minute la 180°C.
13. După ce a trecut timpul, verificați dacă pernele sunt coapte și dacă da, scoateți-le din cuptor.
14. Serviți-le cu dragoste și mult gust.
Poftă bună!