E păcat să nu profităm de roadele care ni le-a adus vara…
Gătitul conservelor nu ar trebui să rămână o modă veche ci un obicei bine urmat din moși strămoși…
Iarna este sezonul în care natura moare, iar odată cu ea și vitaminele atât de folositoare organismului nostru.
Pentru a nu ne priva de bunurile vitaminelor, strămoșii noștri și o bună parte din noi prepară fructele și legumele din vară într-o manieră cât mai naturală astfel încât să păstreze vitaminele folositoare, dar totodată să se poată menține până o să dea frigul…
Noi vă propunem o rețetă care la sigur are să vă impresioneze toți oaspeții de sărbători.
Gogoșarii pot fi conservați în diferite moduri, noi vă aducem o rețetă deosebită: crocantă și dulce-acrișoară, delicioasă de te lingi pe degete.
Îi poți servi la orice masă…
Să vedem cum îi pregătim:
Ingrediente:
Gogoșari – 5 kg
Conopidă – 3 kg
Zahăr – câte 2 linguri la un borcan de 800 de gr.
Sare – câte o lingură la un borcan de 800 de gr.
Verzături pentru murături – un mănunchi
Oțet de 9 grade – 100 ml la un borcan de 800 de gr.
Apă – cât umple borcanul de 800 de gr.
Metodă de preparare:
- Spălăm și curățăm gogoșarii
- Spălăm conopida și îndepărtăm cozile
- Lăsăm conopida în apă cu oțet timp de 30 minute după care o scurgem
- Gogoșarii îi lăsăm cu gura în jos la scurs timp ce se curăță conopida de impurități
- Umplem gogoșarii cu buchețelele de conopidă până îi facem plini
- Sterilizăm borcanele de 800 gr.
- În fiecare borcan adăugăm:
– 2 linguri de zahăr
– 1 lingură de sare
– 100 ml de oțet
– verdețurile pentru murături
– așezăm bine gogoșarii
– umplem borcanul cu apă - Închidem bine borcanul
- Punem la cuptor borcanele pentru cca. 40 de minute
- După ce au trecut 40 de minute, scoatem borcanele cu gogoșari și le punem cu capul în jos pe o pătură
- Învelim gogoșarii cu pătura groasă
- Lăsăm borcanele la răcit cca 2 zile.
- Trecem borcanele într-un loc răcoros
- Poftă bună pe la Iarnă!
Pofta buna !
Sursa : secretelesanatatii.info