Una dintre variantele de plăcintă rasă, pe care o poți face cu o varietate de umpluturi, atât dulci, cât și sărate, apoi aluatul dulce și umplutura contrastantă fac plăcinta foarte interesantă și originală.
Ingrediente:
- unt, 180 g;
- făină, 400 g;
- zahăr, 100 g;
- ou, 1 buc;
- smântână, 2 linguri;
- vanilie;
- praf de copt, 1 linguriță;
- orice umplutură după gust (gem, ciocolată tartinată etc.).
Mod de preparare:
Făina se cerne și se amestecă cu un praf de sare, se rade untul răcit și se macină amestecul ca un pesmet.
Adăugați praful de copt și amestecați pesmetul.
Se amestecă ouăle cu zahărul și se pisează până la omogenizare.
Adaugati smantana in amestecul de oua si amestecati pana se omogenizeaza.
Se toarnă amestecul de ouă cu smântână în firimituri și se frământă panase face un aluat moale și flexibil.
Împărțiți aluatul în două părți, puneți-o pe cea mai mică la congelator și rulați pe cea mai mare într-un strat pe hârtie de copt, ca o foaie de copt.
Se unge cu dulceata dupa gust si se freca in farame mici deasupra dulcetii a doua parte de aluat de la congelator.
Coacem prajitura la 180 de grade pentru aproximativ 20-30 de minute, dar verificati cuptorul, poate dura mai mult timp.
Se răcește prăjitura, se stropește cu zahăr pudră și se servește cu ceai.
O plăcintă apetisantă și aromată care se prepară în grabă. Dacă nu aveți timp să înghețați aluatul, doar rupeți bucăți de aluat și puneți-le deasupra gemului și coaceți imediat.
Pofta buna!