Ingrediente:
6 ouă mari;
180 ml oţet alb;
180 ml apă;
1 lingurita boabe muştar;
1 lingurita boabe piper;
1 căţel de usturoi;
1 foaie dafin.
Mod de preparare:
1. Ouăle se pun la fiert şi imediat cum apa dă în clocot se iau de pe foc şi se lasă 10 minute să stea în apă fierbinte. Apoi, se scot, se lasă la răcit şi se curăţă.
2. La foc mediu se pun apa, oţetul, boabele de muştar şi cele de piper şi se lasă la fiert. Când dau în clocot, se pun usturoiul pisat şi foaia de dafin şi se trage vasul de pe foc.
3. Ouăle se aşază într-un borcan, se toarnă soluţia caldă, se pune capac şi, după răcire, se pune borcanul la frigider pentru 7 zile.
4. În momentul servirii, ouăle se scot cu o spumieră şi se taie felioare.
Pofta buna!
Sursa: Zumi.md