Aperitive si Gustari

Preparat delicios cu varză si rosii, conservat pentru iarnă

 

 

Preparat delicios cu varză si rosii, conservat pentru iarnă

 

Roșia ar trebui considerată probabil cea mai neobișnuită fructe de pădure din țara noastră. Din punct de vedere botanic, această boabe este foarte diferită de căpșunile, coacăzele și murele obișnuite. Cu toate acestea, roșiile, spre deosebire de alte fructe de pădure, au un anumit avantaj.

Roșiile conțin multe vitamine și minerale. Roșiile sunt bogate în zinc, ceea ce este benefic pentru locuitorii din regiunile îndepărtate de mare. Roșiile conțin, de asemenea, cupru și fosfor, fibre și pectină.

Mai mult, chiar și atunci când este procesată, roșia nu își pierde proprietățile benefice.

Vă vom spune cum să murați roșiile și varza pentru iarnă.

 

Ingrediente pentru un borcan de 2 litri:

  • Roșii – 750 g;
  • Varză – 250 g;
  • Ardei dulce – ½ bucată;
  • Morcovi – 1/3 buc.;
  • Usturoi – 4 catei;
  • Mărar – umbrele;
  • Pătrunjel – o grămadă;
  • Ienibahar – 3 buc.;
  • Boabe de piper – 4 buc.;
  • Frunza de dafin;
  • Oțet 9% – 5 linguri;
  • Zahăr – 2 linguri;
  • Sare – linguriță.

 

Mod de preparare:

Tocați mărunt varza, tăiați ardeiul dulce în felii mici. Rade morcovii pe răzătoarea și adaugă-i împreună cu ardeiul la varză.

Pune o umbrelă de mărar, usturoi, pătrunjel, ienibahar, mazăre și foi de dafin într-un borcan sterilizat. Puneți straturi de amestec de roșii și varză în borcane și umpleți până la gât.

Peste rosii si varza se toarna apa clocotita in borcane, se invelesc intr-un prosop si se acopera cu un capac. După 20 de minute, turnați apa din conserve într-o cratiță și aduceți la fierbere.

Turnați câteva linguri de zahăr și o lingură de sare în borcane.

Turnați oțet în borcane și umpleți-le cu apă clocotită din tigaie. Rulați borcanele și întoarceți-le cu susul în jos.

Lăsați borcanele până se răcesc complet. Se dovedește a fi o alternativă excelentă la roșiile murate obișnuite.

 

Pofta bună!

Sursă