Prunele marinate reprezintă un aperitiv original și foarte gustos. Pregătiți-le doar o singură dată și acestea vor deveni deliciul preferat al întregii familii. Suculente, picante și aromate, acestea nu vor lăsa nici un oaspete să plece fără o porție în plus. O rețetă deosebit de bună, ce va fi la mare căutare.
Ingrediente:
-3 kg de prune
-1.2 kg de zahăr
-500 ml de oțet 9%
-10 cuișoare
-10 boabe de ienibahar
-10 boabe de piper
-6 frunze de dafin
Mod de preparare:
1. Spălați bine prunele. Umpleți borcanele sterilizate cu prunele întregi (nu îndepărtați sâmburii).
2. Adăugați în borcane boabele de ienibahar, piper, cuișoarele și frunza de dafin.
3. Fierbeți un sirop din oțet și zahăr. Turnați siropul în borcane și lăsați-le să se răcească timp de 24 de ore. Scurgeți siropul din borcane într-o cratiță și puneți-o pe foc. Aduceți siropul până la fierbere.
4. Repetați punctul 3 de patru ori.
5. Închideți borcanele cu capace (după 5 zile). Prunele pot fi păstrate chiar și la temperatura camerei.
Pofta buna!