Placinte si Rulade

Pufoase, moi și foarte, foarte gustoase – Buzunare delicioase cu brânză si iaurt

 

 

Pufoase, moi și foarte, foarte gustoase – Buzunare delicioase cu brânză si iaurt

 

Ingrediente:

  • 1 cana iaurt (200 ml)
  • 1/2 cană apă (100 ml)
  • 3 linguri mari de ulei (30 ml)
  • 1 lingură mică de sare
  • 4,5 căni de făină (540 g)

Umplutura:

  • 2 cepe
  • 500 g spanac
  • 50 g brânză cheddar rasă sau altă brânză la alegere
  • condimente

Ungere:

  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 lingură mare de lapte proaspăt

 

Mod de preparare:

Pentru a pregăti aluatul, mai întâi trebuie să pregătiți un castron adânc.

Adăugați iaurtul, care ar trebui să stea la temperatura camerei cel puțin 1 oră. Adăugați o jumătate de cană de apă plată și amestecați puțin.

Captură de ecran 2022 07 14 la 8 53 53 PM e1657849132894

Bateți 1 ou și adăugați-l la amestec și adăugați imediat 3 linguri mari de ulei. Se condimenteaza cu 1 lingurita de sare si la final incepeti sa adaugati faina (cca 540 g).

Se frământă treptat aluatul, adăugând treptat făina. Ar trebui să frământați un aluat fin și moale, care să nu se lipească de degete.

Aluatul nu trebuie să se odihnească, se împarte imediat în două părți egale și fiecare parte este întinsă într-o rolă mai groasă.

Captură de ecran 2022 07 14 la 8 54 02 PM e1657849148986

Tăiați fiecare rolă în 10 părți egale și frământați fiecare parte într-o bilă. Ar trebui să aveți în total 20 de bile de aluat.

Bilele se lasa sa se „odihneasca” timp de 15 minute in timp ce pregatesti umplutura.

Spanacul se spala bine si se toaca marunt. Asezonați cu sare, piper negru și roșu, apoi adăugați 2 cepe tocate mărunt și 50 g de brânză rasă la alegere (puteți folosi cheddar sau altă brânză care se topește ușor sau brânză galbenă).

Se amestecă ingredientele pentru umplutură și se lasă deoparte. Transferați în aluat – rulați fiecare minge cu un sucitor într-un cerc subțire mare.

Metoda de rulare este următoarea: întindeți mai întâi pe o parte, apoi întoarceți aluatul pe o parte și întindeți cealaltă parte.

Continuați să o rulați până când este suficient de subțire și mare.

Captură de ecran 2022 07 14 la 8 54 23 PM e1657849212654

Umplutura se pune in mijloc si aluatul se „inchide” peste el, formand un patrat.

Buzunarele de aluat umplute se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt, iar unele dintre ele pot fi congelate.

Ungeți buzunarele cu un amestec de două gălbenușuri de ou și puțin lapte.

Captură de ecran 2022 07 14 la 8 54 32 PM e1657849225474

Placintele se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute.

Captură de ecran 2022 07 14 la 8 55 24 PM

 

Pofta buna!

 

 Sursă