Cea mai bună mâncărică cu pui – Pui în sos fin și cremos – Rețetă simplă și savuroasă
Ingrediente:
- 1 kg pulpe pui
- 1 ceapă
- 1-2 căței usturoi
- 100 g smântână
- 2 linguri făină
- 350 ml apă fierbinte / supă
- 1 lingură boia dulce
- Jumătate legătură pătrunjel
- 15 g unt
Mod de preparare:
Prăjim pulpele în unt încins până se rumenesc pe toate părțile. Adăugăm și ceapa tocată mărunt și amestecăm.
Separat, amestecăm smântâna cu făina, apa/ supa și condimentele și turnăm peste carne. Amestecăm, adăugăm usturoiul zdrobit și fierbem timp de 20 de minute. Amestecăm ocazional.
La final adăugăm și pătrunjelul tocat mărunt, amestecăm, punem capacul și luăm de pe foc. Lăsăm deoparte, sub capac, timp de 5-10 minute.
Servim cu piure de cartofi, orez sau mămăligă.
Poftă bună!