Ingrediente :
1 kg pulpa de porc
2 portocale
200 ml suc proaspat stors de portocale
50 ml apa
1 lgt zahar
Pentru marinata :
3 catei de usturoi,
cimbru,
1 lgt oregano,
rozmarin proaspat,
1 lgt boia dulce,
sare, piper,
coaja rasa de portocale,
1 lg ulei.
Se amesteca toate ingredientele si cu acest amestec se unge bine pulpa de porc legata cu o sfoara de bucatarie. Se lasa sa se marineze cateva ore.
Mod de preparare :
Carnea de porc se prajeste apoi pe toate partile intr-o tigaie cu 3 -4 lg ulei.
Se pune carnea intr-o tava unsa cu putin ulei cu feliile de portocale asezate in jur si se adauga sucul de portocale amestecat cu apa si zaharul.
Acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la cuptor 1,5 ore. Intre timp mai stropim friptura cu sosul din tava. Cu 10 minute inainte de a fi gata indepartam folia ca sa se rumeneasca friptura.
Pofta buna !
Sursa : myraskitchen.blogspot.com