Piureul de cartofi poate fi preparat de orice gospodină după bunul plac. Poate fi preparat în numeroase variante – cu unt, margarină, ceapă, sos, brânză, morcovi, însă noi vă propunem o variantă simplă și foarte delicioasă. Chifteluțele de pui în cuiburi de cartofi sunt un prânz sățios și foarte delicios, merită să încercați și voi.
Ingrediente:
pentru piure
700 g | Cartofi |
40 g | Unt |
1 bucată | Gălbenuș de ou |
0.5 linguriță | Sare |
0.5 linguriță | Ierburi Provence |
50 g | Cașcaval |
pentu chifteluțe
300 g | Carne de pui tocată |
100 g | Cașcaval |
1 bucată | Ceapă |
0.5 linguriță | Sare |
0.5 linguriță | Boia de ardei dulce |
0.5 linguriță | Curry |
10 g | Mărar |
Mod de preparare:
- Curățați cartofii de coajă, îi tăiați bucăți și îi puneți la fiert într-o cratiță cu apă. Fierbeți cartofii până sunt gata, apoi îi scurgeți de apă și cu ajutorul unei ustensile pentru pasat cartofii, pasați-i într-un piureu fin. Adăugați untul, gălbenușul, sarea, ierburile de provence și amestecați. La final adăugați cașcavalul ras și amestecați până obțineți un piureu fin.
- Într-un bol puneți carnea tocată de pui, adăugați ceapa tocată, cașcavalul ras, sare, boia de ardei dulce, curry și amestecați bine. Din compoziția obținută formați 7 biluțe de carne.
- Ungeți o tavă cu diametrul ( 22 cm) cu unt. Din piureul obținut formați 7 biluțe și le aranjați în tavă. Cu ajutorul unui pahar faceți adâncituri în mijlocul fiecărei biluțe de cartofi, astfel veți obține niște “cuiburi”.
- În fiecare “cuib ” de cartofi puneți câte o biluță de carne. Coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C, timp de 30 de minute, până se rumenesc. Apoi presărați cu restul de cașcaval rămas și mai dați la cuptor pentru încă 5 minute.
- Presărați cu mărar tocat și savurați cu plăcere!
Pofta buna!
Sursa: Savuros