Creme si Budinci

Puteți face buzunare din foietaj umplute cu budincă de vanilie si dulceață

 

 

Puteți face buzunare din foietaj umplute cu budincă de vanilie si dulceață

 

Ingrediente:

Crema:

  • 1 plic praf de budincă de vanilie (în loc de 500 ml lapte, folosiți doar 400 ml)

Alte:

  • 1 foietaj
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura lapte – pentru uns
  • orice dulceață – după gust
  • zahăr pudră – pentru stropire

 

Mod de preparare:

1. Într-o oală pe aragaz, gătiți budinca de vanilie cu lapte. După ce s-a fiert, se acoperă cu folie și se lasă să se răcească puțin, apoi se bate.

Buzunare de foietaj umplute cu budincă de vanilie

2. Între timp, pregătiți aluatul foietaj și folosiți o roată decorativă pentru a modela pătrate sau dreptunghiuri mari, lipiți capetele împreună și creați buzunare, ungeți cu gălbenușul de ou amestecat cu lapte până devin frumos aurii, iar la final întindeți budinca bătută.

Buzunare de foietaj umplute cu budincă de vanilie

Buzunare de foietaj umplute cu budincă de vanilie

Buzunare de foietaj umplute cu budincă de vanilie

Buzunare de foietaj umplute cu budincă de vanilie

3. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C cât este necesar, până devine frumos auriu și crocant.

4. Odată copți, scoateți-le din cuptor și întindeți din nou budinca, orice dulceață în centru și stropiți cu zahăr pudră.

Buzunare de foietaj umplute cu budincă de vanilie

Buzunare de foietaj umplute cu budincă de vanilie

Buzunare de foietaj umplute cu budincă de vanilie

5. Servește-le cu dragoste, gust deosebit și cu zâmbetul pe buze.

 

Pofta buna!

 

 Sursă