Ingrediente:
Crema:
- 1 plic praf de budincă de vanilie (în loc de 500 ml lapte, folosiți doar 400 ml)
Alte:
- 1 foietaj
- 1 galbenus de ou
- 1 lingura lapte – pentru uns
- orice dulceață – după gust
- zahăr pudră – pentru stropire
Mod de preparare:
1. Într-o oală pe aragaz, gătiți budinca de vanilie cu lapte. După ce s-a fiert, se acoperă cu folie și se lasă să se răcească puțin, apoi se bate.
2. Între timp, pregătiți aluatul foietaj și folosiți o roată decorativă pentru a modela pătrate sau dreptunghiuri mari, lipiți capetele împreună și creați buzunare, ungeți cu gălbenușul de ou amestecat cu lapte până devin frumos aurii, iar la final întindeți budinca bătută.
3. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C cât este necesar, până devine frumos auriu și crocant.
4. Odată copți, scoateți-le din cuptor și întindeți din nou budinca, orice dulceață în centru și stropiți cu zahăr pudră.
5. Servește-le cu dragoste, gust deosebit și cu zâmbetul pe buze.
Pofta buna!