Ingrediente:
- 600 g carne tocată
- 2 linguri de apa
- 1,5 lingurite de sare
- 2 linguri de otet de mere
- 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita de zahar
- 2 lingurițe de amidon
- putin marar
- 2 linguri de smantana
- 1 ceapă
- 3 catei de usturoi
Mod de preparare:
In carnea tocata, adaugati o lingura de sare, praf de copt, amidon, smantana si usturoi tocat.
Componentele sunt bine amestecate si transferate intr-o punga de plastic.
Legam o punga cu masa de carne si o trimitem la frigider pentru 15 minute.
Taiati ceapa in jumatate de rondele, combinati intr-un castron cu sare si zahar, otet de mere si apa.
Taiati marunt mararul, stropiti cu amestecul de ceapa, marinati timp de 15 minute.
Intr-o tigaie se incalzeste uleiul vegetal, se formeaza micii alungiti din carne tocata.
Ii punem intr-o tigaie, prajim pe 4 parti pentru cateva minute.
Servim cu ceapa murata sau cu orice garnitura la alegere.
Pofta buna!