Ingrediente:
140 g amidon de porumb
250 ml suc de portocale (sau sucul preferat)
300 g zahăr
380 ml apă
1 lingură zahăr pudră
3 linguri amidon de porumb
3 linguri zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Turnăm apa într-o cratiță medie, adăugăm sucul de portocale, 140 g de amidon, zahărul și amestecăm bine cu un tel. Punem cratița pe foc și, amestecând continuu, fierbem compoziția până devine densă.
Apoi, punem și zeama de lămâie, amestecăm și continuăm să fierbem timp de 10-15 minute, până amestecul devine lucioasă și densă, schimbându-și culoarea.
Luăm cratița de pe foc.
Pregătim o formă de silicon sau de sticlă, de aproximativ 16-25 cm, și o stropim cu apă.
Turnăm compoziția din cratiță în formă, având grijă ca înălțimea stratului să fie minim 2 cm.
Uniformizăm imediat, dacă este necesar, apoi lăsăm forma deoparte o oră, la temperatura camerei.
Într-un alt vas, amestecăm 1 lingură de zahăr pudră cu 3 linguri de amidon.
Tăiem rahatul în cubulețe, apoi dăm cubulețele prin amestecul de zahăr pudră și amidon.
Păstrăm într-o caserolă cu capac, la temperatura camerei sau la frigider.
Putem folosi diferite forme de silicon, de exemplu de bomboane sau jeleuri.
Poftă bună!