Placinte si Rulade

Răsfăț dulce cu o consistență delicată și o aromă intensă care va încânta nu numai iubitorii de deserturi cu ciocolată. Rulada de napolitană

 

Răsfăț dulce cu o consistență delicată și o aromă intensă care va încânta nu numai iubitorii de deserturi cu ciocolată. Rulada de napolitană

 

Această rulada de napolitană cu  umplutură de cacao și nuci este o soluție excelentă dacă sunteți în căutarea unui desert rapid și gustos fără coacere.

Datorită pregătirii corecte, napolitana crocantă devine perfect moale și se combină cu un amestec delicios de unt, cacao, miere , nuci și nucă de cocos .

Rezultatul este un răsfăț dulce cu o consistență delicată și o aromă intensă care va încânta nu numai iubitorii de deserturi cu ciocolată.

 

Ingrediente:

  • 1 foaie de napolitană
  • 150 g nuci măcinate
  • 100 g unt
  • 70 g miere
  • 25 g cacao
  • 45 g fulgi de cocos
  • 30 ml lapte
  • esență de rom

 

Mod de preparare:

1. Luați un prosop de bucătărie din bumbac și înmuiați-l în apă.

Rulada de napolitană cu umplutură de cacao și nuci – desert fără coacere

2. Strângeți-l bine și întindeți-l pe o suprafață de lucru.

 

3. Așezați foaia de napolitană pe o cârpă umedă și acoperiți-o cu aceeași cârpă umedă.

Rulada de napolitană cu umplutură de cacao și nuci – desert fără coacere

4. Lăsați napolitana să se înmoaie timp de 30 de minute.

5. Între timp, pregătiți umplutura : Măcinați fin 150 g de nuci.

6. Într-un castron, amestecați 100g de unt topit și 70g de miere până când mierea este complet dizolvată.

Rulada de napolitană cu umplutură de cacao și nuci – desert fără coacere

7. Adăugați nuci măcinate, 45 g fulgi de cocos, 25 g cacao, câteva picături de esență de rom și 30 ml lapte.

 

Rulada de napolitană cu umplutură de cacao și nuci – desert fără coacere

Rulada de napolitană cu umplutură de cacao și nuci – desert fără coacere

8. Amestecați totul bine pentru a crea o umplutură netedă și uniformă.

Rulada de napolitană cu umplutură de cacao și nuci – desert fără coacere

9. După 30 de minute, îndepărtați foaia de napolitană din cârpa umedă. Foaia trebuie să fie moale și flexibilă.

Rulada de napolitană cu umplutură de cacao și nuci – desert fără coacere

10. Așezați foaia de napolitană pe suprafața de lucru și întindeți uniform peste ea umplutura pregătită.

Rulada de napolitană cu umplutură de cacao și nuci – desert fără coacere

11. Rulați cu grijă napolitana într-o rolă strânsă.

Rulada de napolitană cu umplutură de cacao și nuci – desert fără coacere

12. Înveliți rulada în hârtie de copt și puneți-o la congelator timp de 30 de minute.

Rulada de napolitană cu umplutură de cacao și nuci – desert fără coacere

Rulada de napolitană cu umplutură de cacao și nuci – desert fără coacere

13. Odată setat, tăiați rulada în felii după cum doriți.

Rulada de napolitană cu umplutură de cacao și nuci – desert fără coacere

Pofta buna!

 

 Sursă