Ingrediente:
200 g zahar
10 mere marime medie
1 lingurita scortisoara
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
Mod de preparare:
Caramelizeaza bine cele 200 g zahar si tapeteaza peretii aceleiasi oale cu acest caramel. Intre timp curata merele de coaja, scoate cotorul si taie-le felii. Pune feliile in tava, presara scortisoara si da la cuptor pentru cca 30 de minute la foc potrivit – 180-200 grade.
Cand merele sunt patrunse, dar mai este zeama in oala – eu am ratat partea asta – toarna deasupra pandispanul si mai lasa la cuptor pana la proba cu scobitoarea.
Pentru pandispan spumeaza albusurile reci cu un praf de sare, cand is tari adauga pe rand zaharul si spumeaza in continuare. Adauga cate un galbenus, apoi lingurile pline cu faina, incorporeaza bine. Eu iarasi am ratat, am pus prea putina faina si mi s-a mai strans pandispanul dupa racire.
Lasa putin prajitura la racit apoi rastoarn-o pe un platou.
Pofta buna!
Sursa: Artă și savoare