Datorită compoziției lor, morcovii ajută vederii. La fel de bun este și pătrunjelul, planta pe care o folosim în bucătărie pentru proprietățile sale aromatice.
Pătrunjelul este și o plantă medicinală, folosită în scopul ameliorării diferitelor probleme de sănătate.
Este bogat în keratină, vitamina C și fier, funcționând și ca un antispastic, detoxifiant natural, antiseptic, putând fi folosit și pentru sănătatea ochilor.
În plus, conține și o cantitate importantă de acid folic, care este important pentru femeile însărcinate.
Este recomandat și în cazul durerilor menstruale și persoanelor suferinde de diabet.
Se folosește în stare cât mai proaspătă, în salate, mâncare, sucuri și smoothie-uri.
Rețeta cu pătrunjel pentru îmbunătățirea vederii
Se amestecă o legătură de pătrunjel tăiat mărunt cu iaurt și se mănâncă pe parcursul unei zile, în fiecare zi, timp de o lună.
În ziua 30, se face același amestec, dar în loc de pătrunjel, se adaugă în iaurt câteva frunze proaspete de spanac și de urzică. Se continuă cu acest amestec nou, timp de încă 30 de zile.
După două luni, vederea va fi îmbunătățită – unele persoane au raportat faptul că vederea lor s-a îmbunătățit chiar și cu două dioptrii.
Rețete de sucuri naturale cu pătrunjel, pentru bolile de ochi
Pentru boala Best
Pătrunjel, praz, ghimbir, usturoi, sfeclă, măr, spanac, țelină, morcovi, lămâie, varză, struguri, zmeură, iarbă de orz verde ( fructele se pun în cantități mici )
Pentru conjunctivită sau cataractă
Morcovi, pătrunjel, spanac, țelină, afine, măr, andive