Conform cercetărilor efectuate, starea de sănătate generală a corpului uman este direct influențată de sănătatea ficatului nostru.
De aceea, detoxificarea ficatului este extrem de importantă. Ficatul este afectat negativ de consumul de alimente fast-food, lipsa exercițiilor fizice, poluarea mediului înconjurător și consumul excesiv de alcool.
Vă prezentăm mai jos o rețetă prin care vă puteți prepara o băutură care vă va ajuta să vă detoxificați ficatul.
Ingrediente
- o jumătate de lămâie (fără coajă)
- un sfert de rădăcină de ghimbir (de mărime mică)
- 2 mere roșii (spălate și curățate)
- 3 morcovi (spălați și curățați)
- 6 frunze de varză
- o sfeclă roșie (spălată și curățată)
Amestecați toate ingredientele folosind un storcător de fructe. Sucul obținut se servește cu gheață.
Beneficii asupra sănătății
- sfecla și morcovii sunt foarte bogate în betacaroten (vitamina A) și îmbunătățesc funcționarea ficatului.
- mărul ajută la detoxificarea canalului digestiv.
- ghimbirul este foarte util în tratarea afecțiunilor digestive ca balonarea, constipația și flatulența.
- varza elimină toxinele din sânge și neutralizează metale toxice, pesticide și chimicale.
- lămâia este foarte bogată în vitamina C care sintetizează toxinele transformându-le în substanțe ce pot fi ușor absorbite de apă.