Bauturi

Remediul Miraculos Lasat De Dumnezeu, leacul minune al primaverii care uimește știința modernă. Seva de Mesteacan

 

 

 

 

Seva de mesteacăn, cunoscută încă din vechime, este considerată o adevărată licoare cu puteri vindecătoare, eficienţa sa fiind dovedită în afecțiunile de rinichi, artrită, cistită, celulită, psoriazis, calviție, cancer și obezitate.

 

Cum se poate obţine seva de mesteacăn?

În trunchiul arborilor tineri sau în ramurile tinere viguroase se fac nişte găuri cu burghiul. Prin aceste găuri odată cu pornirea sezonului de vegetaţie, începe să se scurgă seva, care este un lichid limpede cu gust acrişor-dulceag.

Seva astfel obţinută, este bine să se recolteze imediat ce există o cantitate minimă de 0,5- 1kg. Dintr-un arbore de mesteacăn se poate obţine chiar un litru de sevă pe zi. Orificiile din mesteacăn din care s-a scurs seva este important să fie unse cu răţină pentru a se opri scurgerea care altfel ar afecta viaţa copacului.

Ușor asimilabilă de organism

”Esența vieții”, așa cum mai este numită seva de mesteacăn, dispune de un amestec ușor asimilabil de organism, format din fructoză, glucoză, aminoacizi, derivați terpenici, vitamina C, precum și o bogată gamă de minerale prețioase, precum calciu, fosfor, magneziu, mangan, zinc, sodiu și fier. Seva de mesteacăn se recoltează doar primăvara, în lunile aprilie și mai, atunci când arborele absoarbe din sol apa și substanțe minerale nutritive. Așa se formează substanța (seva) care se înalță dinspre rădăcini spre coroană, cu repeziciune, reînviind copacul.

Odată colectată, strecurați seva cu ajutorul unui tifon. Aveți grijă ca după încheierea colectării, tăietura arborelui să fie acoperită cu ceară, smoală sau rășină, astfel încât mesteacănul să fie ferit de eventuale infecții care îi pot afecta sănătatea. În ceea ce privește tratamentul, adulții pot consuma 0,5 -1 litru zilnic, copiii între 8 și 12 ani: 0,2-0,5 litri pe zi, iar cei între 4 și 8 ani:0,1-0,3 litri pe zi.

Ce vindecă seva de mesteacăn

Melanomul Studiile realizate în Statele Unite au arătat că seva de mesteacăn declanșează un proces de autodistrugere la unele tipuri de celule tumorale. Administrată intern, seva descurajează creșterea melanomului, precum și a altor tipuri de celule  tumorale.

În acest caz, tratamentul se urmează timp de 3-6 săptămâni, perioadă în care seva se poate procura proaspătă, și se administrează 0,5 – 1 litru pe zi. După sfârșirea sezonului de recoltare, se continuă consumul zilnic de decoct combinat din scoarță de mesteacăn.

Neuroblastom, neurosalcom

Una din proprietățile uimitoare ale sevei, dar și scoarței de mesteacăn, este acidul betulinic, principala substanță activă a arborelui, care prezintă un efect citostatic asupra celulelor maligne din formațiunile tumorale de pe sistemul nervos, îndeosebi în cazul copiilor.

Se ține o cură de 3-6 săptămâni, pe parcursul căreia se administrează 250-500 ml de sevă zilnic, după care tratamentul se continuă cu decoct combinat de scoarță de mesteacăn, servind zilnic, câte o cană (250 ml).

Boli canceroase

Pe lângă tipurile de cancer menționat, acidul betulinic din seva și scoarța mesteacănului prezintă efecte pozitive în tratarea cancerului ovarian, pulmonar și mamar.

Ca adjuvant general în boală canceroasă, se recomandă 0,5-1 litru sevă de mesteacăn pe zi, la adulți, sau decoct de scoarță de mesteacăn (înlocuitor al sevei), 0,6-1 litri pe zi, la adulți.

Adjuvant în tratamentul HIV

Substanțele active din seva și scoarța de mesteacăn încetinesc dezvoltarea virusului care produce SIDA, amplificând imunitatea organismului. Se urmează cure de câte 4 săptămâni, administrându-se câte un litru pe zi de sevă sau decoct combinat de scoarță de mesteacăn.

Cistită

Principiile active ale mesteacănului prezintă acțiune diuretică, antiinflamatoare și antibacteriană puternică, recomandată în tratarea și prevenirea infecțiilor urinare. Este recomandat consumul de sevă de mesteacăn, câte 1 litru zilnic, în cure ce vor durea între 14-21 de zile.

Boli cu transmitere sexuală.

Proprietăţi unice

Seva de mesteacăn este recomandată celor ce consumă frecvent alimente prelucrate industrial, au un ficat obosit sau lent, consumă cantităţi excesive de alcool, fumează, au colesterolul ridicat, trec printr-o perioadă de stres, au imunitatea scăzută sau iau multe medicamente. Seva e un agent de detoxifiere extrem de eficient, care vizează două organe-cheie: ficatul (prin captarea şi neutralizarea deşeurilor toxice) şi rinichii (prin eliminarea şi filtrarea deşeurilor prin tractul urinar). Există foarte puţine remedii fitoterapeutice capabile să atace două sisteme de curăţare şi purificare majore ale corpului, în acelaşi timp. Seva de mesteacăn are proprietăţi terapeutice, deoarece conţine tot ce e mai bun din mesteacăn, şi poate fi utilizată ca adjuvant în: afecţiuni hepatice, întreaga gamă a afecţiunilor renale, artroză, reumatism, gută, diabet zaharat (îndeosebi ca prevenire), boli respiratorii, hipercolesterolemie, dermatoză, tonic capilar, fizic şi psihic. Pentru că are extrem de puţine calorii, dar foarte multe proprietăţi nutritive, seva de mesteacăn este ideală în curele de slăbire care, altfel, pot secătui organismul de vitamine şi minerale esenţiale. Este eficientă şi în fortificarea copiilor, sportivilor şi a persoanelor cu carenţe de vitamine şi minerale.

Agent anticancerigen

Imagini pentru seva de mesteacan proprietati

Mai multe studii ştiinţifice au pus în evidenţă efectele antitumorale ale mesteacănului, în special ale sevei şi ale scoarţei acestuia. Efectul se datorează unui principiu activ numit acid betulinic, cu acţiune citostatică asupra celulelor maligne din formaţiunile tumorale de pe sistemul nervos, mai ales la copii. S-au obţinut rezultate pozitive şi în cancerul ovarian, pulmonar şi mamar. În medicina tradiţională, se recomandă ca adjuvant general în boala canceroasă seva de mesteacăn (0,5-1 litru pe zi la adulţi) sau decoctul de scoarţă de mesteacăn. Acest tratament poate fi urmat în paralel cu alte terapii, naturale sau alopate. Există chiar studii asupra unei combinaţii între un medicament citostatic şi mesteacăn. Combinaţia are un efect foarte puternic, mai ales în tratarea cancerului pulmonar. În anul 1994, cercetătorii de la Universitatea Carolina de Nord au demonstrat că substanţele active din scoarţa şi din seva de mesteacăn au încetinit dezvoltarea virusului HIV. Curele de cîte 4 săptămîni inhibă direct dezvoltarea virusului, iar pe de altă parte, amplifică imunitatea organismului. S-a constatat că seva încetineşte creşterea melanomului.

Medicament pentru artrită

Dacă este recoltată şi băută corespunzător, seva este de 5 ori mai eficientă decît ceaiul din coajă de mesteacăn, care la rîndul lui, este un ceai foarte puternic şi eficient. Cea mai eficientă sevă este cea de la munte (deal) băută chiar la locul de recoltare de la mai mulţi copaci (7-8). Artrita se poate ameliora cu o astfel de cură. Efectele antireumatice ale sevei sînt amplificate prin aplicarea externă de cataplasme cu pulbere de scoarţă de mesteacăn pe articulaţiile afectate. Acelaşi tratament se foloseşte şi pentru tratarea cu succes a gutei. În artrită, efectele antiinflamatoare şi tonice ale sevei se simt după primele 3-4 zile de utilizare, cînd are loc eliminarea treptată a acidului uric depus pe articulaţii. Seva combate reumatismul, asociată cu cataplasme cu pulbere de scoarţă de mesteacăn. Contribuie la scăderea nivelului colesterolului, îmbunătăţeşte elasticitatea pielii, menţine sănătatea cavităţii bucale (afte, stomatite aftoase). În bolile de ficat, este ideal consumul a cîte o cană de suc proaspăt de mesteacăn sau infuzie de mesteacăn de cel puţin 3 ori pe zi. Seva de mesteacăn creşte rezistenţa organismului la efort fizic şi psihic, la răceli, viroze, boli infecţioase şi alergice.

Combate infecţiile renale

Imagini pentru Seva de Mesteacan-Remediul Miraculos Lasat De Dumnezeu !

Seva are acţiune diuretică, antiinflamatoare şi antibacteriană, prin urmare se poate utiliza în tratarea şi prevenirea cistitei. Principiile active din sevă au proprietăţi tonice şi antiseptice la nivelul aparatului renal. În asociere cu pulberea din frunze de mesteacăn, seva poate să combată chiar infecţiile cu E. coli şi stafilococi. Contribuie la detoxifierea organismului, mai ales prin eliminarea acidului uric şi a ureei din organism. În urma curei cu sevă de mesteacăn se poate constata o reducere a valorilor excesive ale creatinei şi creatininei. Excesul de compuşi nocivi din sînge şi limfă este eliminat gradat şi într-o manieră blîndă în urma unei astfel de cure. Are efecte foarte puternice de dizolvare a calculilor renali, de stimulare a activităţii rinichilor şi implicit a diurezei. Pietrele la rinichi pot fi eliminate printr-o cură de 20 de zile cu sevă de mesteacăn. Seva de mesteacăn are o extraordinară forţă de a purifica organismul. Elimină apa suplimentară din organism, amplifică tranzitul intestinal şi accelerează metabolismul. Asociat cu o dietă săracă în carne, grăsimi şi dulciuri, remediul este ideal pentru o cură de slăbire, ajutînd la scăderea accelerată în greutate, fără a sărăci organismul de nutrienţi. Un studiu francez vechi din 1937 arată că seva de mesteacăn ajută la eliminarea ţesuturilor adipoase inflamate. În paralel, se masează energic, tot cu sevă de mesteacăn, fiecare parte a corpului afectată de celulită. Tratamentul durează o lună şi are efecte spectaculoase.

Tratează problemele pielii

În caz de psoriazis, se pun pe leziuni comprese cu sevă de mesteacăn şi se ţin vreme de o oră. În paralel se face o cură internă cu cîte un litru de sevă pe zi. Efectul antibacterian se va face simţit din plin la nivelul pielii afectate. Pentru a scăpa de inestetica acnee aveţi nevoie de trei linguriţe cu pulbere de scoarţă de mesteacăn opărite cu jumătate de pahar cu apă şi se lasă timp de două ore să se înmoaie. După trecerea acestui interval, pasta obţinută se aplică direct pe locul afectat, acoperindu-se cu un tifon. Se lasă o oră, după care se şterge tenul. Eczemele alergice se tratează cu comprese cu sevă de mesteacăn, care se aplică de două ori pe zi, cîte jumătate de oră. După aplicaţie, locul tratat se lasă să stea la aer încă o jumătate de oră. Senzaţia de mîncărime dispare treptat. Seva ajută şi în cazul altor boli de piele, cum ar fi cuperoza. Reface celulele, ţesuturile şi regenerează pielea. Folosită pentru faţă, întinereşte tenul, reduce ridurile şi curăţă petele. Pentru negi, se taie o ramură tînără de mesteacăn şi i se dă foc la un capăt, ceea ce va face ca la celălalt capăt să se scurgă un suc, ce se lasă să picure pe negi. La sfîrşit, cenuşa rămasă după arderea ramurii de mesteacăn va fi pusă pe negi.

Imagine similară

Împotriva depresiei şi a căderii părului

Cele mai spectaculoase rezultate cu sevă de mesteacăn se obţin în tratarea bolilor sistemului nervos, de la epuizare şi astenie, pînă la tumori pe creier şi pe măduva spinării. Dacă aveţi simptome de epuizare nervoasă, tulburări de memorie şi de concentrare, încercaţi cura cu sevă de mesteacăn. Astfel, efectul regenerator se va face simţit la nivelul sistemului nervos. În cosmetică, poate combate părul gras dacă se întinde seva pe păr înainte de spălare. Efectele vizibile se observă după aplicarea de 5-6 ori la 2-3 zile. Astfel, părul va fi mult mai sănătos, mai rezistent şi mai strălucitor. Pentru creşterea sănătoasă a părului, după spălarea părului cu şampon, se face o clătire dublată de masaj la rădăcină cu sevă proaspătă, timp de 10 minute, după care părul se clăteşte cu apă curată. Pentru întărirea rădăcinii părului şi stimularea circulaţiei la nivelul pielii capului, (ceea ce va avea ca efect o regenerare accelerată a părului) se poate folosi un macerat din 2 linguri de urzică proaspătă la 1 litru de apă, în care se adaugă 50 de ml de sevă de mesteacăn. Macerarea se face la temperatura camerei, timp de 5-6 ore. Apoi se filtrează şi se frecţionează foarte bine părul, fără a-l spăla cu şampon sau alte substanţe chimice. Se şterge apoi bine cu un prosop aspru şi se lasă să se usuce în mod natural. Operaţia se poate repeta din 2 în 2 zile.

Atenţionări şi contraindicaţii

• Persoanele cu ulcer gastric ar trebui, înainte de a începe cura, să consulte medicul. În timpul tratamentelor este necesar un consum mai mare de lichide, în special apă plată. Remediile din mesteacăn trebuie utilizate cu precauţie în timpul sarcinii şi în timpul alăptării. Seva nu este indicată nici pentru copiii care au o sensibilitate alergică pronunţată sau care se confruntă frecvent cu tulburări digestive. Persoanele care sînt alergice la aspirină nu trebuie să folosească produse care conţin mesteacăn. Datorită efectului pe care îl are asupra rinichilor, mesteacănul nu trebuie folosit de cei aflaţi în criză renală şi nici de cei care au afecţiuni cardiace decompensate. Mesteacănul poate produce anumite leziuni uşoare la nivelul pielii şi, la fel ca majoritatea plantelor, poate cauza reacţii alergice. Avînd un puternic efect depurativ şi diuretic trebuie să ne aşteptăm să eliminăm o cantitate mai mare de urină şi să resimţim la început o uşoară senzaţie de ameţeală.

Seva de Mesteacan se procura in sezonul de primavara si are foarte multe benefici,combate multe boli :
Cancer ovarian, pulmonar, mamar, guta,probleme cu rinichii, psoriazisul, negii, acnee, obezitate, sistem nervos, cistita, reumatism, ficat, probleme cu parul …

 

 

 

Surse: Top Remedii NaturisteMonitorul Expres