Ingrediente:
7 cartofi medii,
500 gr. Ciuperci,
1-2 cepe, 400 gr.Piept de pui,
100 gr. Unt,
3 linguri faina,
500 ml lapte,
200 gr cascaval sau telemea rasa,
3 oua,
sare, piper.
Mod de preparare:
Spalam cartofii, apoi ii punem la fiert in coaja cu putina sare. Intre timp pregatim pieptul de pui pe care l-am spalat si l-am uscat cu un servetel. Il taiam fasii de circa 2 cm, si il condimentam cu sare si piper. Il prajim cu putin ulei pana se rumeneste. Scoatem bucatile de pui si calim putin ceapa pana devine sticloasa. Adaugam si ciupercile spalate si taiate felii. Lasam sa scada ciupercile iar la sfarsit le asezonam cu sare si piper, si tragem de pe foc pastrand compozitia calda.
Intr-o tigaie sau oala mai micutza punem la topit untul, apoi adaugam faina si la sfarsit laptele cald, amestecand pana se ingroasa sosul, spre sfarsit adagam cascavalul sau telemeaua, sare si piper dupa gust, si tragem de pe foc sa se raceasca putin, apoi adaugam ouale amestecand rapid.
Dupa ce cartofii sunt fiertii ii curatam de coaja, apoi ii lasam sa se raceasca. Luam o tava de yena pe care am unso cu putin unt. Radem cartofii si punem un strat in tava, apoi un strat de ciuperci si unul de sos, si tot asa pana vom forma 3 straturi de cartofi. Deasupra radem putin cascaval si dam la cuptorul incins circa 45 min.
Se pot servi cu ardei copti.
Pofta buna !
Sursa: Afaceri Ardelene