Vă prezentăm o rețetă de budincă rapidă cu legume și piept de pui la cuptor. Obțineți un fel de mâncare cald delicios, aromat și deosebit. Această budincă este perfectă atât pentru o cină în familie, cât și pentru o masă mai specială. Atunci când așteptați oaspeți și nu aveți timp pentru gătit, această rețetă este minunată.
Ingrediente:
3 bucăți | Piept de pui |
2 bucăți | Roșii |
1 bucată | Ardei gras |
120 ml | Smântână dulce 10 % |
1 lingură | Pastă de roșii |
1 linguriță | Făină |
70 g | Cașcaval |
25 g | Unt |
1 bucată | Ceapă |
2 bucăți | Căței usturoi |
1 lingură | Ulei rafinat |
1 linguriță | Sare |
1 linguriță | Piper negru măcinat |
0,5 linguriță | Oregano |
Mod de preparare:
- Tocați mărunt ceapa și usturoiul și prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins, timp de 3 minute. Adăugați apoi ardeiul gras tăiat mărunt și prăjiți legumele încă 5 minute. Transferați legumele într-o formă pentru copt. În aceeași tigaie, prăjiți și fileul de pui tăiat mărunt, timp de 10 minute, după care adăugați pasta de tomate, sare, piper și amestecați bine compoziția.
- Adăugați carnea de pui peste legumele din forma de copt. Într-o tigaie mică puneți untul la topit și amestecați cu făina, adăugați smântâna (sau frișca) și încălziți amestecul în tigaie, cca 1 minut. Adăugați compoziția de smântână peste stratul de file, distribuind uniform pe toată suprafața.
- Tăiați roșiile felii și așezați-le peste compoziția din forma de copt. Asezonați cu sare, piper, oregano și dați budinca la cuptorul încins la 180°C, pentru 15 minute. Scoateți budinca din cuptor, presărați-o cu cașcaval ras și băgați-o în cuptor pentru alte 5 minute.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!
Sursa: savuros.info