Ingrediente:
Pentru blat:
100 g de unt
1 pahar de zahar
4 oua
1 pahar de smantana
1 – 1.5 pahare de faina
4 linguri de cacao
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
½ de lingurita de sare
Pentru crema:
400 g de lapte condensat fiert
150 g de unt
200 g de arahide prajite
Pentru blatul 2:
4 albusuri
200 g de zahar
Mod de preparare:
Preparam blatul: Se mixeaza untul moale cu zaharul pana obtineti o compozitie alba, apoi adaugati cate un ou si mixati de fiecare data, adaugati si smantana si mixati bine.Intr-un bol separat amestecati faina cernuta, sarea, cacao si bicarbonatul de sodiu, apoi adaugati-le la amestecul de unt si mixati bine compozitia.
Ungeti forma cu unt si turnati compozitia in ea, preincalziti cuptorul la 180 de grade, coaceti blatul timp de 30 – 40 minute, verivicasi daca e gata facand testul cu scobitoarea.
Cand e gata il scoateti si lasati-l sa se roceasca si apoi il taiati in jumatate.
Preparam crema 1: Amestecati laptele condensat cu untul moale cu ajutorul unui mixer.
Preparam blatul 2: Bateti albusurile cu zaharul pana obtineti o spuma pufoasa.
Preincalziti cuptorul la 130 de grade, turnati amestecul in forma rotunda si coacet-l timp de 1 si jumatate.
Pe platou puneti partea de jos a blatului, ungeti cu jumatate din crema, presarati cu arahide, apoi aranjati blatul 2, turnati si intindeti si restul de crema, iar presarati arahide, acoperiti cu a doua jumatate de blat, apasati usor.
Il decorati cu glazura de ciocolata si cu arahide, ciocolata rasa.
Pofta buna!
Sursa: З МИРУ un site despre