Ingrediente:
125 g unt cu 82% grasime,
130 g untura,
1 oua,
150 g zahar pudra vanilat,
un praf de sare,
500 g faina,
1 fiola esenta de vanilie,
coaja rasa de la o lamaie,
2 lingurite cu varf de cacao.
pentru crema de ciocolata
500 g ciocolata,
500 g smantana naturala pentru frisca cu 30% grasime
Mod de preparare:
Pentru aluat, punem intr-un bol toate ingredientele in afara de faina si cacao si le amestecam. Untul si untura trebuie sa fie la temperatura camerei
Sa incepem sa framantam adaugand incet faina in mod controlat, pana obtinem o pasta cremoasa.
Să împărțim aluatul în două Să creăm aluat de cacao adăugând 1 lingură de cacao. Nu il framantati mai mult de 10 minute intrucat va capata un aspect gumos.
Să subțiem aluatul alb pe care l-am pregătit între două bucăți de hârtie cerată, cu un sucitor Să creăm zgârieturi adânci trecând peste el cu furculita.
Să-l modelăm tăind-o cu o unealtă de tăiat pătrată Să facem la fel și aluatul de cacao.
Se strange aluatul intr-o bila rotunda, se inveleste in folie alimentara si se da la rece timp de 1 ora.
Hai sa-l coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10-12 minute, sa ramana alb si fundul sa devina usor rumenit.
Tapetam cu hartie de copt tava aragazului, si nu-i lasam mult in cuptor deoarece untul din ei ii face sa se coaca rapid.
Pentru crema, punem ciocolata in bucati la topit pe bain-marie impreuna cu 3 linguri de frisca lichida. Dupa ce s-a amestecat bine, o lasam sa se raceasca.
Restul smantanii pentru frisca mixeaza pana se intareste apoi se adauga peste ciocolata topita si racita, amestecam usor de jos in sus, ca sa ramana crema aerata si pufoasa.
Dupa care lipim cu crema creata biscuitii raciti, 2 cate 2. Ii lasam deoparte timp de 1 ora pentru caumplutura de ciocolata sa se intareasca un pic.