Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Rețetă de caltaboși cu carne de pui – la fel de buni ca cei de porc

 

 

Rețetă de caltaboși cu carne de pui – la fel de buni ca cei de porc

 

Vă ofer o reteta de caltaboși din carne de pui si maruntaie de pui – voi o puteti face si cu maruntaie de porc, nu conteaza. Eu numesc preparatul caltaboș dar in alte zone poate se spune altfel.

Acesta diferă de produsul din magazin prin faptul că conține ingrediente de calitate. Acest caltaboș nu are cartilaj sau piele. Prin urmare, nu veți mai cumpăra un astfel de preparat din magazin, deoarece preparatul de casă este mult mai gustos.

 

Ingrediente:

  • Pipote de pui (rânză) – 600 g
  • Slanina de porc – 200 g
  • Ficat de pui – 500 g
  • Piept de pui – 500 g
  • Inima de pui – 600 g
  • Piper negru – 1 lingura
  • Piper alb măcinat – 1 lingura
  • Sare – 35 g
  • Usturoi – 1 căpățână
  • Intestine de porc – 3 m sau membrana artificiala pentru carnati

 

Mod de preparare:

Rânzele de pui sunt curățate pentru a scăpa de pelicule și vene. Apoi sunt spălate bine.

Cu ajutorul unei mașini de tocat carne, se maruntesc toate măruntaiele, slanina (sau piept) de porc, ceapa și usturoiul. Toata compozitia tocată trebuie sărată, adăugat piper și frământată bine.

Intestinele pentru caltaboși se spala foarte bine. În același timp, ar trebui să vă asigurați că nu există găuri în ele. Apoi ar trebui să fie puneti intestinul pe duza pentru prepararea cârnaților, care este introdusă în deschiderea mașinii de tocat carne.

Este necesar să puneți bețișoare de lemn pe foaia de copt. Distanța dintre ele ar trebui să fie de 2-3 cm. Caltabosii se pun pe bețișoare. Se coace la cuptor la o temperatura de 250 de grade.

După 40 min. caltabosii trebuie intorsi pe cealalta parte, astfel incat sa se rumeneasca pe ambele parti. După răcire, pot fi tăiați și serviți.

 

Poftă bună!

 

 Sursa