Remedii naturiste

Rețetă de ceapă și miere împotriva tusei, faringitei și gripei

 

 

Rețetă de ceapă și miere împotriva tusei, faringitei și gripei

 

 

Odată cu apariția vremii reci sau a sezonului de primăvară, organismul devine mai susceptibil la răceli și infecții. Ceapa cu miere pentru tuse poate ajuta. Amestecul este considerat un antibiotic natural care ameliorează simptomele neplăcute, îmbunătățește starea și accelerează recuperarea. Produsul este sigur, de aceea este recomandat adulților și copiilor.

 

Proprietățile vindecătoare ale mierii și cepei

Proprietățile antiseptice naturale conferă cepei sănătate. Leguma este ajutată în acest sens de o compoziție saturată cu substanțe utile: proteine, calciu, fosfor, vitaminele A, E, C, grupa B. Alte componente sunt uleiurile esențiale, fitoncidele. Mierea prezintă proprietăți similare, care sunt îmbunătățite atunci când sunt luate împreună. Efectul benefic al amestecului:

  • saturația organismului cu substanțe utile,
  • întărirea imunității, stimularea funcțiilor de protecție,
  • lichefierea sputei, activarea ieșirii bronhiilor, plămânilor,
  • curățarea tractului respirator de agenți patogeni, mucus,
  • prevenirea creșterii, răspândirii microbilor și virușilor,
  • stimularea producției de sucuri digestive,
  • eliminarea simptomelor de inflamație, umflare, roșeață,
  • îndepărtarea iritației, învelirea și înmuierea mucoaselor,
  • suprimarea reflexului de tuse, ameliorarea durerii.

Miere și ceapă

Ceapa cu miere amelioreaza tusea uscata si umeda, bronhospasmul, rinita si congestia nazala. Un agent de vindecare este prescris pentru simptomele de laringită, faringită, traheită, bronșită, amigdalita și febră. Medicamentul este recomandat și pentru prevenirea răcelilor, gripei, infecțiilor virale respiratorii acute, infecțiilor respiratorii acute primăvara și toamna. În aceste perioade, se observă de obicei o scădere a funcțiilor de protecție.

Ce ceapă și miere să alegi

Pentru a crea un medicament eficient, trebuie să alegeți ingredientele potrivite. Condiția principală este naturalețea nectarului florii. Recent, impurități (amidon, melasă, zahăr, făină) sunt adesea adăugate produselor apicole, ceea ce reduce utilitatea. Soiuri de miere de tuse:

  • hrișcă – culoare închisă, gust acidulat, aromă bogată,
  • tei – nuanță galbenă cu tonuri de pai, chihlimbar sau verzui, miros floral, gust dulceag,
  • salcâm – nuanță transparentă, galben-verzuie, aromă parfumată și gust delicat, consistență lichidă.

Pentru a scăpa de simptomele neplăcute ale răcelii sau gripei, sunt potrivite ceapa galbenă (ceapă), albă și roșie. Componentele din compoziție sunt aceleași, doar procentul diferă. Leguma trebuie să fie curată, proaspătă și coaptă pentru ca sucul să iasă din belșug.

Rețete pentru tuse cu miere și ceapă

Decocturile de ceapă, infuziile sunt înzestrate cu un gust amar și un miros înțepător. Un produs apicol este folosit pentru neutralizare. Există multe rețete de medicamente în medicina tradițională. Alte alimente sunt uneori adăugate celor două ingrediente, cum ar fi laptele sau usturoiul. Reteta clasica:

  1. Se macină ceapa într-un blender, mașină de tocat carne.
  2. Se adaugă 2 linguri miere, se amestecă.
  3. Puneți masa într-un recipient, închideți ermetic.
  4. Se lasă la infuzat timp de 5 ore într-un loc răcoros, întunecat.

Pentru tratament, se recomanda consumarea a 1 lingura mica cu 20-30 de minute inainte de fiecare masa. Cu profilaxie – în aceeași porție, dar o dată pe zi. Durata cursului este de 1-1,5 săptămâni. Nu se recomanda depasirea acestei perioade din cauza efectului iritant asupra mucoasei gastrice.

Reteta pentru adulti

Pentru adulti sunt potrivite ceapa cu miere de tuse dupa reteta clasica. Această opțiune ajută la eliminarea atacurilor de tuse și a durerilor în gât într-un timp scurt. Alte opțiuni pentru remedii populare:

  1. Se toacă 5 cepe și 1 cap de usturoi, se transferă într-un recipient, se toarnă 500 ml de apă. Se pune pe aragaz și se fierbe până se înmoaie la foc mic. Adăugați 1 lingură de nectar în bulionul cald, amestecați. Luați 1 lingură la fiecare oră timp de 2 zile.
  2. Curățați 3-4 cepe de mărime medie de pe coajă, dați pe răzătoare, stoarceți sucul din tern. Se amestecă lichidul cu o cantitate egală de miere topită. Luați o soluție de 1 linguriță după masă de 4-5 ori pe zi.
  3. Tăiați mărunt 2 cepe, combinați cu 300 ml lapte. Gatiti 20 de minute la foc mic. Se ia de pe foc, se strecoară și se adaugă 20 g de produs apicol. Bea 1 lingură mică la fiecare 2 ore.

Ceapă cu miere pentru adulți care tusesc

Opțiunile de amestec de vindecare ajută la răceli, simptome neplăcute (tuse, transpirație, dureri în gât). Acesta este responsabil pentru proprietățile imunostimulatoare și antiinflamatorii. Amestecul cu lapte elimină tusea persistentă și iritația mucoaselor, iar usturoiul sporește efectul cepei cu miere.

Reteta pentru copii

La prepararea medicamentului, copiii sunt sfătuiți să ia ceapă roșie, care nu emană un miros înțepător și un gust amar. Tratamentul termic pe termen scurt va ajuta la eliminarea aromei și a gustului. Reteta pentru copii:

  1. Aduceți 200 ml de apă la fiert.
  2. Tăiați ceapa în bucăți mari, puneți-le într-un bol.
  3. După 10 minute, stingeți aragazul, lăsați să se răcească.
  4. Adăugați 2 linguri mari de miere, amestecați.
  5. După 3 ore se strecoară, se scot bucățile de ceapă.

Ceapa cu miere pentru tuse pentru copii

Siropul util va trebui să fie consumat de copii, 20 ml înainte de masă de 3 ori pe zi. Cu profilaxie, cantitatea este redusă la 1 doză pe zi. Efectul terapeutic apare în 3-7 zile. Adolescenții au voie să dea un amestec clasic, dar cu adăugarea nu de ceapă, ci de ceapă roșie.

Cum se aplică

Opțiunile de dozare variază în funcție de tipul și intensitatea tusei. Soluțiile curative sunt recomandate și pentru răceala comună. Pentru a minimiza daunele asupra membranelor mucoase ale tractului gastrointestinal, este mai bine să luați medicamente înainte sau după masă cu apă sau lapte. Principalul lucru este să țineți cont de contraindicații, în special la copii. Înainte de a începe tratamentul, este necesar să consultați un medic pentru a evita efectele secundare de la luare și pentru a obține rezultatul maxim.

 Tuse uscată

O problemă neplăcută cu o răceală sau o gripă este tusea uscată. Atacul provoacă dureri în piept. Tratamentul este amânat din cauza necesității de a trece la o tuse umedă. Supa de ceapă cu lapte și produs de albine va ajuta la scăderea simptomelor. Se recomandă să beți 2 linguri mari de 4-5 ori pe zi. Durata curei este de 5-7 zile.

Tuse umedă

Trecerea la o tuse umedă facilitează tusea, îndepărtarea mucusului și starea generală de bine. Pentru tratament, se recomandă să luați sirop de ceapă. Sucul de la 1 ceapă se amestecă cu aceeași cantitate de miere, infuzată timp de 10-15 minute. Este necesar să luați 1 linguriță de până la 5 ori pe zi. Durata curei este determinată de viteza de recuperare.

Nas care curge

Pentru ameliorarea congestiei nazale, picăturile de miere și ceapă sunt frecvente. Leguma conține fitoncide. Substanțele restabilesc respirația și au un efect dăunător asupra microflorei patogene. Reţetă:

  1. Stoarceți sucul de la 1 ceapă.
  2. Se amestecă cu 0,5 lingură mică de produs apicole.
  3. Dacă amestecul este gros, atunci se diluează cu apă fiartă.
  4. Puneti de trei ori pe zi în ambele nări.

Ceapă cu miere pentru răceală

O altă aplicație este clătirea. Metoda ajută la curățarea sinusurilor nazale de bacterii, îndepărtarea mucusului. Ceapa cu miere se foloseste si ca unguent pentru raceala: se face piure din ceapa, se amesteca cu miere in proportie de 1: 1. Aplicați agentul pe mucoasa nazală până la trecerea rinitei.

Contraindicații

Înainte de a utiliza amestecuri de miere-ceapă, trebuie să vă asigurați că există sau nu restricții privind aportul. Leguma este iritante pentru tractul digestiv, iar  mierea este considerat un alergen agresiv.

Contraindicatii:

  • vârsta sub 3 ani,
  • o reacție alergică la componentele medicamentului,
  • ulcer peptic, eroziune pe mucoasa gastrică,
  • pancreatită, gastrită, enterită, colită,
  • diabet zaharat, tulburări metabolice,
  • boală hepatică severă
  • hipertensiune arterială, astm bronșic.

Remediile cu ceapă și miere sunt metode comune de tratare a tusei în medicina tradițională. Beneficiile constau în ameliorarea durerii, ameliorarea inflamației, subțierea și îndepărtarea sputei, eliminarea microbilor patogeni. Aceste ingrediente sunt, de asemenea, folosite pentru a face picături pentru a lupta împotriva răcelii comune.

 

Sursa