Cum sezonul pepenilor este pe sfârşite, singura modalitate de a păstra savoarea pepenilor verzi şi peste iarnă este conservarea lor. Pepenele verde murat la borcan, preparat după această reţetă simplă, va fi regele cămării şi va delecta papilele gustative prin gustul său unic, dulce-acrişor.
Ingrediente:
- pepene verde
- 30 g de sare la 1 l de apă
- 15 ml de oţet de 9% la un 1l de apă
Mod de preparare:
- Spălaţi pepenii verzi şi tăiaţi-i în rondele de 2-3 cm grosime.
- Tăiaţi rondelele în bucăţi mai mici şi aşezaţi-le în borcane.
- Turnaţi deasupra apă clocotită şi lăsaţi 10 minute, apoi scurgeţi apa şi repetaţi încă o dată procedura.
- Turnaţi peste pepeni saramura clocotită. Saramura se fierbe 10 minute, se strecoară printr-un tifon, se fierbe din nou, iar la sfârşit se adaugă oţetul.
- Închideţi borcanele şi lăsaţi-le să se răcească.
Pofta buna!
Sursa: Infoalert.ro