Rețeta de pui cu smântână – Ce să mai gătim, ce rețete să mai alegem, atunci când le-am epuizat pe cele cunoscute deja și preparate în repetate rânduri?
Noi îți propunem o rețetă de pui cu smântână, bună de îți lingi degetele!
Ingrediente:
– 700 g carne de pui de țară
– o ceapă
– 250 g smântână pentru gătit
– 100 de grame de cașcaval ras
– puțin ulei
– sare
– piper
– o legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
– Fierbe carnea de pui spălată și porționată, în apă, cu un praf de sare. Se va forma spumă, așa că îndepărteaz-o.
– Scoate carnea după ce a fiert bine și las-o să se scurgă. Nu arunca apa!
– Pune carnea în tigaie, cu puțin ulei și rumenește-o!
– Taie ceapa mărunt și călește-o în ulei. Când a devenit moale, adaugă supa în care ai fiert carnea de pui.
– Amestecă bine, lasă preparatul să dea în clocot, până când supa se evaporă aproape de tot.
– Adaugă apoi bucățile de carne și smântâna și lasă să fiarbă la foc mic câteva minute.
– La final adaugă și cașcavalul ras, mai lasă 2 minute pe foc, condimentează cu sare și piper, apoi decorează cu pătrunjel.
Va avea un gust ce va surprinde pe toată lumea…
Pofta buna!