Fripturi si Gratare

Reteta originala de mititei

 

 

Rețeta ORIGINALĂ de MITITEI

 

În reţeta originală,se folosea carnea de vacă de la gât, fără a se îndepărta grăsimea. Carnea se dădea de două ori prin maşină. Dacă era prea slabă carnea, se adăuga seu de vacă sau de oaie, între 100 şi 150 de grame pentru fiecare kilogram cântărit de carne.

Se fierbea o zeamă din oase de vacă cu măduvă, 500 de grame de oase la fiecare kilogram de carne, care se lăsa la scăzut bine.
Pentru fiecare kilogram de carne, se puneau: opt grame de piper proaspăt pisat mărunt, 12 grame de cimbru uscat cât mai proaspăt pisat mărunt, patru grame de enibahar pisat mărunt, două grame de coriandru pisat mărunt, două grame de chimion turcesc pisat mărunt, un gram de anis stelat pisat mărunt, opt grame de bicarbonat de sodiu, o linguriţă de zeamă de lămâie, o lingură de untdelemn şi o căpăţână de usturoi.

Se frământa carnea timp de un ceas, adăugând la început bicarbonatul de sodiu, care se stingea cu zeama de lămâie. Jumătate din zeama de oase şi toate celelalte condimente, în afară de usturoi, se adaugau treptat.

Amestecul se acoperea şi se dădea la frigider o zi şi o noapte. Apoi se scotea şi se lasă câteva ceasuri la dezmorţit. Se frământa o jumătate de ceas cu restul de zeamă de oase dezmorţită. Ulterior se făcea un mujdei din căpătâna de usturoi şi se mai frământa amestecul un sfert de ceas, informează Asociaţia pentru Dialog şi Solidaritate a Avocaţilor.
Amestecul se dădea la frigider până următoarea zi. Cu trei ore înainte de a prăji mititeii, amestecul se scotea. Mititeii se ungeau cu untdelemn şi se lăsau la uscat timp de o oră. Mititeii se prăjeau pe jar iute de lemne sau cărbune, ungându-se din când în când cu mujdei. Se serveau alături de chifle proaspete ori felii de franzelă, cu Mutard de Dijon sau muştar picant.

Imagini pentru Rețeta ORIGINALĂ de MITITEI

Sursa : online report