Placinte si Rulade

Rețetă pentru aluat de tip chec pentru prăjituri cu fructe, foarte ușor de făcut

 

 

 

 

Rețetă pentru aluat de tip chec pentru prăjituri cu fructe, foarte ușor de făcut. Gustos și pufos.

 

Ingrediente:

– 6 oua
– 300 g zahar
– 10 linguri de ulei
– 300 ml lapte sau apa minerala(cu apa minerala iese mai pufos)
– 500 g faina
– jumatate de plic praf de copt
– zahar vanilat – 2 plicuri.
– o tava cu dimensiunile 34 x 24

Se folosesc aproximativ 900 g capsuni sau alte fructe potrivite(daca se folosesc fructe cu samburi se scot si se lasa sa se scurga).

Mod de preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri si lse bat spuma tare, pui zaharul, bati din nou pana se intareste si pui – in ordinea urmatoare: galbenusurile, bati pana se omogenizeaza, uleiul, continui batutul, apa minerala sau laptele, zaharul vanilat, faina in care ai pus si praful de copt. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt torni aluatul.

Peste aluat pui capsunile care au fost spalate, scurse si taiate in doua.

Acoperi aluatul cu fructe(daca doresti) si pui la copt in cuptorul incalzit pt. cca 45 de minute. Daca vrei pudrezi prajitura cand este gata.

Daca iti plac prajiturile mai dulci, poti pune 400g zahar. O prajitura buna, ieftina si usor de facut. Spor la treaba si pofta buna!

Pofta buna!

 

Sursa: SuntGospodina