Reteta pentru o prajitura delicioasa, o minune culinara cu gust dulce- acrisor
Ingrediente:
Aluat cu crema:
4 gălbenușuri de ou
4 albusuri
2 pachete de zahar vanilat (16 g)
un praf de sare
120 g zahăr
100 g unt topit
1 lamaie (bio)
suc de o jumătate de lămâie
750 g branza de vaci (sau ricotta sau mascarpone)
60 g faina de amidon
150 ml lapte
Decor:
rodie
zahăr pudră
Mod de preparare:
1. Separați gălbenușurile de albușuri în boluri.
2. Adăugați zahăr vanilat și un praf de sare în albușuri – bateți-le până formează o spumă albă drăguță.3. Adăugați zahăr în gălbenușuri – bateți până când amestecul are o consistență galbenă moale și apoi adăugați untul topit – bateți în continuare.4. Se spală apoi lămâia organică și se rade coaja, se adaugă în amestecul de gălbenușuri și apoi se adaugă sucul de la o jumătate de lămâie.5. Se adauga apoi branza de vaci (sau ricotta sau mascarpone) – bate. Apoi, adăugați laptele – bateți, apoi presărați amidonul de porumb – amestecând constant.6. La final, adăugați albușurile bătute spumă cu zahăr vanilat la amestecul de gălbenușuri bătute cu brânză de vaci în părți – o spumă frumoasă albă – amestecați cu o spatulă.7. Pregătiți o formă rotundă cu diametrul de 26 cm tapetată cu hârtie de copt și turnați în ea aluatul și întindeți-l frumos.
8. Între timp, curățați rodia și scobiți-i centrul.
9. Decorați suprafața prăjiturii cu semințe de rodie și coaceți prăjitura timp de 1 oră în cuptorul preîncălzit la 180 °C.
10. După ce a trecut timpul de coacere, verificați dacă prăjitura este gătită și dacă da, scoateți-o din cuptor.