Poftiți la plăcinte cu brânză de vaci, ceapă verde și mărar. O bunătate de plăcinte care rămân a fi gustoase fie calde fie reci. Datorită acestei rețete veți obține niște plăcinte pufoase, moi și aromate. Cu siguranță toți care vor gusta aceste plăcinte gustoase vor rămâne foarte impresionați.
Ingrediente:
500 g | Făină |
250 ml | Apă |
1 linguriță | Drojdie uscată |
1 linguriță | Sare |
100 ml | Ulei rafinat |
1 bucată | Ou |
500 g | Brânză de vaci |
10 linguri | Ceapă verde |
6 linguri | Mărar |
Mod de preparare:
- Amestecați într-un bol făina cu sare. În alt bol dizolvați apa cu drojdia. Turnați amestecul peste făină. Frământați aluatul până nu se mai lipește de mâini. Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați-l să se crească 30 minute.
- Într-un bol amestecați brânza de vaci, oul, ceapa verde tăiată mărunt și mărarul tocat.
- Scoateți aluatul din bol și puneți-l pe masa presărată cu făină. Divizați aluatul în 12 bucăți egale. Întindeți cu făcălețul fiecare bilă de aluat cât mai subțire. Puneți în mijlocul foii 2 linguri de umplutură. Întindeți umplutura si impaturiți în două foaia.
- Prăjiți plăcintele într-o tigaie cu uleiul încins. Rumeniți-le pe ambele părți.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!