Retete de Mancaruri

Rețeta prietenului meu din Germania. O poți găti în fiecare zi: caserola are un gust mai bun decât pizza

 

 

Rețeta prietenului meu din Germania. O poți găti în fiecare zi: caserola are un gust mai bun decât pizza

 

Această caserolă de cartofi seamănă mai degrabă cu o pizza, așa că pentru umplutură poți folosi trusa de umplutură standard pe care o folosești întotdeauna când prepari un preparat tradițional italian.

 

Ingrediente:

  • cartofi, 4 buc;
  • ceapă și roșii 1 buc.;
  • file de pui, 2 buc;
  • ouă, 2 buc;
  • smântână groasă, 200 ml;
  • brânză, 100 g;
  • sare, piper, condimente, ierburi aromatice provensale sau italiene, ierburi.

 

Mod de preparare: 

Tăiați ceapa în inele subțiri și prăjiți în ulei vegetal.

Tăiați cartofii mari și curățați în felii, nu prea subțiri.

Adăugați cartofii la ceapă, stropiți cu condimente, amestecați și prăjiți la foc mic.

Tăiați fileul în bucăți mici, adăugați sare și stropiți cu diverse condimente, adăugați la cartofi și ceapă, așezând deasupra cartofilor.

Se amestecă ouăle cu smântână și diverse condimente, ierburi provensale și sare după gust, se bat până se omogenizează.

Deasupra se toarna sosul intr-o tigaie fara maner, se acopera cu folie si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Coaceți timp de 30 – 40 de minute.

Scoateți folia, stropiți cu brânză rasă și întindeți feliile de roșii.

Coaceți încă 10 – 15 minute.

Se scot din cuptor, se aseaza pe farfurii si se presara cu ceapa verde si ierburi.

Aceasta este o caserolă – veți obține o pizza, așa că adăugați daca doriti ciuperci, alte legume, măsline etc.

 

Pofta buna!

 

Sursa