În alimentația umană, este important să se mențină un echilibru între pește și produse din carne. Nu puteți mânca, de exemplu, doar carne de porc sau de vită. Peștele este important pentru organism deoarece este o sursă de calciu, acizi omega-3 și alte substanțe benefice. Din păcate, nu este posibil să obțineți componente utile în cantitatea necesară fără a mânca pește.
Prin urmare, merită să aruncați o privire atentă la rețetele de pește. Nu este necesar să aveți întotdeauna specii scumpe precum păstrăvul. Vă recomandăm să acordați atenție tipurilor de pește ieftine.
Ingrediente:
- pește – kg;
- ceapa – buc.;
- morcovi – buc.;
- ardei dulce – buc.;
- roșii – 3 buc.;
- sare – ½ linguriță;
- condimente pentru fructe de mare – un praf;
- mărar – 3 linguri. l.;
- suc de lamaie – 2 linguri;
- ulei vegetal – 50 ml.
Mod de preparare:
Tăiați ceapa în jumătate, rondele, tăiați morcovii în felii subțiri, ardeii grasi și roșiile în bucăți mici.
Pune ceapa într-o tigaie cu ulei vegetal și prăjește timp de 1,5 minute.
Adăugați morcovii la ceapă și prăjiți timp de 1,5 minute. Adăugați ardeiul gras și roșiile la legume, adăugați sare și prăjiți timp de 3 minute.
În acest moment, îndepărtați aripioarele, pielea, oasele și măruntaiele peștelui și tăiați-le în bucăți mici. Sărați peștele pe ambele părți și stropiți cu condimente pentru fructe de mare.
Puneți peștele pe un pat de legume și acoperiți cu un capac.
Fierbeți peștele timp de 15 minute la foc mediu. După fierbere, turnați zeamă de lămâie peste fiecare bucată și stropiți cu mărar.
Acest pește înăbușit se potrivește de minune cu orez sau cartofi ca garnitură. Felul de mâncare este aromat, fraged și suculent.
Pofta buna!