Ardeii umpluți sunt una dintre cele mai populare și gustoase feluri de mâncare. Echipa Bucătarul.eu vă propune de această dată o rețetă vegetariană, cu legume și ciuperci. Ardeii umpluți sunt o mâncare foarte consistentă, gustoasă și aromată.
Puteți combina mai multe legume, adăugați ciuperci și orez și veți obține o umplutură delicioasă, plină de gust și arome. Ardeii umpluți cu legume și ciuperci sunt ideali în perioada de post, savurați-i cu plăcere alături de cei dragi!
Ingrediente:
-1 kg de ardei grași
-1 pahar de orez
-300 g de ciuperci
-1-2 cepe
-1-2 morcovi
-1-2 linguri de pastă de roșii (la dorință)
-1 l de apă
-4-5 linguri de ulei
-o priză de piper negru măcinat
-2 lingurițe de sare
-verdeață după gust
Mod de preparare:
1. Pregătiți toate ingredientele necesare.
2. Curățiți ceapa, spălați-o și tăiați-o în cuburi.
3. Curățiți morcovul, spălați-l și dați-l prin răzătoare mare.
4. Spălați ciupercile și tăiați-le cubulețe.
5. Încingeți uleiul în tigaie, puneți ceapa și morcovul. Înăbușiți, amestecând timp de 3-4 minute la foc mediu.
6. Puneți ciupercile.
7. Înăbușiți toate legumele, amestecând încă 5 minute. Lăsați să se răcească.
8. Fierbeți apa, turnați-o peste orez și lăsați să stea timp de 10 minute. Spălați-l bine.
9. Spălați și tocați mărunt verdeața.
10. Curățiți ardeii de semințe, spălați-i și opăriți-i timp de 10 minute.
11. Combinați într-un bol orezul, legumele înăbușite cu ciuperci și verdeața. Sărați și amestecați bine. Umplutura este gata.
12. Umpleți ardeii cu umplutura obținută și puneți-i în poziție verticală într-un ceaun sau cratiță.
13. Dizolvați sosul de tomate într-un litru de apă clocotită. Condimentați cu sare și piper negru.
14. Turnați amestecul obținut în ceaun, puteți pune o farfurie peste ardei ca să nu plutească ardeii. Puneți ardeii la fiert. Când ardeii încep să fiarbă, faceți focul mic și acoperiți ceaunul cu un capac. Fierbeți ardeii umpluți până vor fi gata, timp de aproximativ 40 de minute.
Poftă bună!