Vă prezentăm o rețetă de roșii cu ceapă marinate rapid. Este o gustare ideală pentru frigărui sau orice alt tip de carne gătită. Se prepară foarte ușor, iar rezultatul este unul fabulos. Aceste roșii sunt puțin dulci și totodată un pic picante. Sunt foarte delicioase și merită neapărat să le încercați și voi.
Ingrediente:
1 kg | Roșii |
4 bucăți | Cepe |
5 bucăți | Căței usturoi |
7 linguri | Ulei rafinat |
4 linguri | Suc de lămâie |
1 linguriță | Busuioc uscat |
1 linguriță | Boia de ardei iute |
3 linguri | Miere de albine |
1 linguriță | Sare |
Mod de preparare:
- Spălați, curățați și tăiați legumele rondele. Într-un bol puneți mierea, adăugați sucul scurs de lămâie, uleiul, sarea, boia de ardei iute, busuiocul și amestecați bine.
- Într-un borcan, sau o cratiță aranjați în straturi: un strat de roșii, un strat de ceapă, un strat de usturoi. În acest mod aranjați până finisați, iar ultimul strat trebuie să fie cel de ceapă. Turnați marinata, acoperiți cu capac și dați la rece pentru minim 1 oră. Dacă țineți la marinat 6 ore va fi și mai gustos.
- Savurați cu plăcere!