Adorăm mâncarea picantă. Gastronomia asiatică conține o mulțime de asemenea delicii. Am gustat multe dintre ele și una dintre preferatele noastre este reprezentată de roșiile marinate în stil coreean. Ele sunt foarte neobișnuite și apetisante. Au un gust plăcut și condimentat. Astăzi vrem să vă oferim rețeta lor!
- 2 kg de roșii;
- 4 ardei grași;
- 2 căpățâni de usturoi;
- 2 ardei iuți;
- busuioc — după gust;
- țelină verde — după gust;
- mărar — după gust;
- pătrunjel — după gust;
- 100 ml de oțet 9%;
- 100 g de zahăr;
- 100 ml de ulei;
- 2 linguri de sare.
Mod de preparare:
Spălați roșiile și tăiați-le în jumătăți. Nu este nevoie să le îndepărtați pulpa.
Pregătiți dressing-ul:
treceți ardeii grași (curățați de semințe, nervuri și codițe), usturoiul curățat, busuiocul, țelina verde, pătrunjelul și mărarul prin mașina de tocat carne. Amestecați-le foarte bine.
Pregătiți un borcan de 3 litri. Așezați un strat de roșii în el, urmat de un strat de dressing. Străduiți-vă să răspândiți dressing-ul astfel încât să ajungă pe fiecare jumătate de roșie (noi le-am așezat intenționat cu pulpa în sus). Procedați similar până veți umple borcanul.
Umpleți borcanul cu apă clocotită. Apoi adăugați oțetul, zahărul, uleiul și sarea.
Închideți ermetic borcanul și întoarceți-l cu capacul în jos. Astfel roșiile se pătrund mai bine cu marinadă.
Puneți borcanul într-un loc răcoros și lăsați roșiile să se marineze timp de 24 ore.
Delicioasele roșii marinate în stil coreean sunt gata. Invitații și familia dumneavoastră vor aprecia această gustare. Este nemaipomenită!
Poftă bună!