Ingrediente :
Pentru aluat:
2 legături pătrunjel proaspăt,
4 oua
1 vârf de cuţit cu sare,
100 g smântână,
1 vârf de cuţit cu piper negru,
80 g făină,
1 linguriță rasă de Praf de copt
20 g amidon din porumb
Pentru umplutură:
70 g brânză albastră ( Roquefort),
200 g smântână,
250 g brânză de vaci proaspătă,
1 vârf de linguriţă de muştar,
25 g verdeaţă (marar si patrunjel)tocată (proaspete sau congelate),
1 vârf de cuţit cu sare,
1 vârf de cuţit cu piper negru,
4 felii de şuncă
Mod de preparare:
Separam albusurile de galbenusuri.
Pentru preparea aluatului se bat spumă albuşurile cu sare,cu mixerul.
Gălbenusurile se amestecă cu smântâna şi cu piperul. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi amidonul.
Compoziţia se încorporează în albuşul spumă, apoi totul se întinde în tava tapetată cu hârtie de copt. Se pun
deasupra frunzele de pătrunjel din loc in loc, apoi se coace aluatul , în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C aproximativ 15 minute, pina cand incepe sa prinda o culoare aramie.
Aluatul copt se asează cu susul în jos ,pe un prosop umezit, dar bine stors, se ruleaza si se lasă să se răcească.
Pentru prepararea umpluturii se amestecă smântâna cu brânza de vaci, brânza cu mucegai albastru Viking( din aceasta am primit eu), muştarul si verdeata tocata marunt. Se condimentează cu sare şi piper.
Dupa ce aluatul s-a racit , se desface din prosop si se întinde amestecul de brânză în asa fel încât grosimea compozitiei să fi e mai subtire spre margini. Se întind apoi feliile de suncă si se rulează longitudinal. Se lasă la rece aproximativ 1 oră, în frigider.
Înainte de servire, rulada se taie felii.
A iesit deosebit de gustoasa si pufoasa, merita sa o faceti de Paste, credeti-ma !
Pofta mare!
Sursa : In Bucatarie La Sidy