Placinte si Rulade

Rulada cu ciocolata, martipan, mascarpone si banane. Combinatia a fost foarte inspirata, un adevarat rasfat

 

 

Rulada cu crema de ciocolata si banane, nu va ramane prea mult timp in farfurie. Un adevarat rasfat de sarbatori

 

Combinatia de banane cu frisca si ciocolata e un adevarat rasfat. Combinatia nu parea chiar cea mai buna idee la prima vedere, insa dupa ce am facut-o am realizat ca nu puteam fi mai inspirata!

Ingrediente:

Pentru aluat: 

Blatul
-5 oua
-5 linguri de zahăr
-3 linguri de faina
-2 linguri de cacao
-1 plic praf de copt (10g)
-zahăr vanilat

Pentru crema:
-250 g mascarpone
-200g frișca lichida
-3 linguri zahăr pudra
-1 lingura extract de vanilie

-200 g martipan
-3 banane foarte coapte
-1 lingura amidon

Pentru decor:

550 g ciocolata neagra

120 g frisca

 

Mod de preparare:

Aluat:

Mi-am pregatit ingredientele. Martipanul trebuie lasat la temperatura camerei pentru a se lucra usor cu el iar bananele trebuie sa fie foarte coapte. Frisca trebuie sa fie foarte rece pentru a se bate bine.

Am separat albusurile de galbenusuri. Ouale pe care le vedeti in fotografii nu sunt de rata, ci de la gaini Araucana.

Am adaugat un praf de sare (optional) si am mixat albusurile pana si-au dublat volumul.

Am pus zaharul si am continuat sa mixez pana cand s-a topit si s-a obtinut o spuma tare.

Apoi am incorporat treptat galbenusurile, cu miscari circulare, de sus in jos, pentru a pastra cat mai mult aer in compozitie.

Am adaugat si zaharul vanilat si praful de copt si am omogenizat, cu aceleasi miscari circulare.

Am pus treptat faina si am amestecat in acelasi mod pana la omogenizare.

In final am adaugat cacao, fiind atenta sa o amestec bine cu restul compozitiei.

Am pus compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Am nivelat-o cat am putut de bine si am copt blatul timp de 15 minute la 175C. Atentie-cuptorul trebuie preincalzit inainte de coacere iar timpul poate varia, asa ca e mai sigur sa faceti testul scobitoarei.

Dupa ce am scos blatul si s-a racorit putin, l-am desprins usor de hartia de copt cu ajutorul unei spatule de silicon.

M-am folosit de hartia de copt pentru a rula blatul. L-am lasat asa rulat pana s-a racit complet si eu am pregatit crema.

Am pus smantana pentru frisca si mascarpone in bolul mixerului.

Am adaugat zaharul pudra dupa care am mixat compozitia pana la obtinerea unei creme aerate. Atentie-nu mixati mai mult de 10 minute sau chiar 8 deoarece riscati sa obtineti o crema branzita. Mascarpone si smantana au tendinta de a se transforma in unt daca sunt mixate prea mult.

Am presarat amidon pe masa si am intins martipanul pentru a obtine o fasie de lungimea blatului. A mea a avut 30/10.

Apoi am invelit bananele in martipan si am sigilat. Am obtinut un rulou din bananele invelite in martipan.

Am derulat blatul si am intins crema pe toata suprafata lui.

Am presarat ciocolata razuita peste toata crema.

Am pus ruloul de martipan cu bananele avand grija sa nu se rupa si apoi am rulat cu grija. Rulada obtinuta am invelit-o in folie de aluminiu si am pus-o in frigider pana a doua zi. In general trebuie lasate cam 4 ore insa eu aveam nevoie de ea abia a doua zi.

Pentru decor, toarna pe ea ciocolata topita la bain-marie si “stropeste-o” cu frisca.

Pofta buna!

 

Sursa