Ingrediente:
- 3 clementine
- 2 galbenusuri de ou
- 100 de grame de ciocolată albă
- 1 banană
- 10 grame de gelatină
- 200 de grame de frisca
Mod de preparare:
Tapetați forma de tort cu folie alimentară.
Tăiați banana în bucăți mai mici.
Înmuiați gelatina în apă rece și lăsați-o să se hidrateze.
Puneti frisca, galbenusurile de ou, ciocolata si banana tocata intr-un bol de otel inoxidabil.
Puneti vasul pe baie de aburi si amestecati continuu pana cand ciocolata se topeste si amestecul este bine combinat.
Scoateți vasul din baia de aburi și adăugați gelatina hidratată. Se amestecă bine, astfel încât gelatina să se dizolve bine.
Curățați clementinele și le puneți in frigărui.
Asezati frigaruia cu clementinele in centrul formei de tort.
Turnați amestecul de smântână în jurul clementinelor, încercând să păstrați clementinele în centru.
Lasam forma sa se intareasca afara (daca este rece) sau la frigider. Lăsați desertul apoi aproximativ 7-8 ore.
Scoateți cu grijă desertul din formă.
Tăiați desertul cu un cuțit cu lamă lată pe care l-ați trecut anterior prin apă fierbinte.
Pofta buna!