Combinatia de banane cu frisca si ciocolata e un adevarat rasfat. Pregateste rulada aceasta pentru sarbatorile de iarna. Iti vei impresiona musafirii!
Ingrediente:
Pentru aluat:
100 g faina
75 g zahar
4 oua mai mari
1 plic zahar vanilat
Pentru crema:
3 galbenusuri
80 g zahar
50 ml apa
1 fiola esenta de rom
120 g ciocolata neagra
200 g unt
2 banane mari, nu foarte coapte
Pentru decor:
120 g frisca
550 g ciocolata neagra
Mod de preparare:
Aluat:
Freaca zaharul cu 3 galbenusuri. Dupa ce obtii o crema spumoasa, incorporeaza al patrulea ou (intreg, de data aceasta). Amesteca bine.
Bate spuma albusurile.
Pune apoi faina in ploaie peste prima compozitie si albusurile. Foloseste-te de o spatula.
Tapeteaza o tava mai mare cu hartie de copt, apoi unge-o cu unt.
Toarna aluatul in ea, asigura-te ca e uniform intins si baga in cuptorul incins pentru aproximativ 10 minute.
Scoate tava la final, ruleaza aluatul cu tot cu hartie si acopera-l cu un prosop curat, fparte putin umezit.
Crema:
Pune la foc mic, intr-un ibric, apa si zaharul.
Cand incep sa fiarba, tarna incet peste galbenusuri si amesteca pentru omogenizare, pana se raceste totul.
Incorporeaza atunci ciocolata topita la bain-marie, untul si esenta. Amesteca.
Asamblare:
Desfa cu grija rulada, indeparteaza hartia de copt si intinde uniform crema pregatita.
Peste crema pune bananele curatate si intregi. Ruleaza inapoi, tot cu grija.
Pentru decor, toarna pe ea ciocolata topita la bain-marie si “stropeste-o” cu frisca.
Tine-o in frigider peste noapte.
Pofta buna!