Ingrediente:
Pentru blat:
200 g zahăr pudră
200 g unt
250 g făină
6 ouă
unt și făină pentru tavă
Pentru cremă:
200 ml smântână pentru frișcă
200 g ciocolată amăruie
Mod de preparare:
1. Untul se freacă bine cu zahărul până ce se obține o cremă, în care se pun gălbenușurile. Se amestecă, se pune făina și, la final, albușurile bătute spumă.
2. În tava unsă și tapetată cu făină se întinde aluatul în strat fin. Se coace, apoi se scoate, se lasă puțin să se răcorească, se desprinde de tavă și se lasă deoparte, rulat într-un prosop de bucătărie umezit.
3. Pentru cremă, se pune frișca într-un vas, la bain-marie și se adaugă apoi ciocolata ruptă bucăți. Se amestecă să se topească ciocolata. Nu se lasă frișca să fiarbă. După ce s-a înfierbântat, se trage de pe foc și se amestecă până se topește toată ciocolata, apoi se dă la rece 3-4 ore. Se scoate și se bate până se obține o cremă aerată.
4. Se unge blatul cu cremă de ciocolată în strat subțire și se rulează cât mai strâns. Se dă la rece pentru două ore înainte de servire.
Pofta buna!