Ingrediente:
Aluat:
apa – 100 ml
lapte – 100 ml
zahar – 1 lingura
sare – 1 praf
unt – 80 g
faina – 130 g
oua – 3 buc.
Crema:
oua – 2 buc.
zahar – 150 g
zahar vanilat – 10 g
amidon de porumb – 30 g
lapte – 400 ml
unt – 50 g
Mod de preparare:
Amestecati laptele, apa, zaharul si untul inmuiat intr-o cratita.
Se incalzeste amestecul si se amesteca pana cand toate ingredientele sunt combinate – acest lucru va dura aproximativ 5 minute.
Se toarna apoi faina, se amesteca bine si se formeaza un aluat pe care il puneti in bol.
Adaugati un ou in aluat si amestecati.
Apoi adaugati cele doua oua ramase si amestecati din nou.
Intindem uniform aluatul preparat pe o tava tapetata cu hartie de copt, facem mai multe gauri in el cu o spatula si coacem in cuptorul preincalzit la 200 °C timp de 30 de minute.
In timp ce aluatul se coace, pregatim crema.
Intr-o cratita punem ouale, zaharul, zaharul vanilat, amidonul cu putin lapte si amestecam.
Apoi turnati restul de lapte in amestec si amestecati din nou.
Odata ce toate ingredientele sunt combinate, puneti oala pe foc si amestecati amestecul pana se ingroasa – acest lucru va dura aproximativ 5 minute.
Luati crema finita de pe foc si amestecati untul in ea.
Intindeti uniform crema pe aluatul pregatit si formati un rulou, pe care il inveliti in hartie de copt si il lasati la racit.
Sfat: Odata ce rulada s-a racit, scoatem de pe ea hartia de copt, o stropim cu zahar pudra si o servim.
Pofta buna!