Ingrediente:
biscuiti cu unt – 150 g
pudra de cacao – 15 g
banane coapte – 1 buc.
unt topit – 50 g
miere naturala – 50 g
branza de vaci – 200 g
capsuni proaspete – 150 g
Mod de preparare:
Mai intai, macinati biscuitii cu unt intr-un blender.
Apoi zdrobiti o banana coapta intr-un castron mediu.
Adaugati praful de biscuiti, adaugati si pudra de cacao si amestecati bine totul intr-un amestec omogen care va avea o consistenta semisolida.
Apoi, intindeti o bucata de folie alimentara pe suprafata de lucru si stratificati aluatul de cacao cu banana pe el.
Apoi incepeti sa pregatiti umplutura cu crema.
Intr-un castron, se bate branza de vaci impreuna cu mierea naturala si untul topit pana se omogenizeaza si se intinde uniform peste blatul din biscuiti si banana.
Apoi, puneti deasupra umpluturii capsunile proaspete spalate si curatate (bucati intregi la rand) si rulati.
Lasam rulada sa se intareasca la frigider cateva ore.
Scoateti rulada bine racita din frigider, indepartati folia alimentara de pe ea si taiati-o in felii mai groase.
Serviti desertul cu un espresso sau cappuccino.
Pe langa branza de vaci, puteti folosi si smantana obisnuita pentru frisca sau branza mascarpone pentru a umple rulada.
Capsunile pot fi inlocuite si cu alte fructe proaspete la alegere.
Bananele, afinele, zmeura, piersicile si caisele conservate vor merge perfect.
Pofta buna!