Ingrediente:
Baza:
- 350 g biscuiți măcinați
- 150 g unt topit
- 150 g Nutella
- 3-4 linguri lapte cald sau smântână dulce
Umplutura:
- 250 ml smântână dulce rece
- 100 g zahăr pudră sau după gust, poate mai puțin
- 100 g nucă de cocos
- 1-2 banane
Decor:
stratul alb colorat:
- 50 g smântână dulce rece
- 1/2 linguriță gelatină instant
- 80 g ciocolată albă
stratul maro:
- 60 g smântână dulce rece
- 1/2 linguriță gelatină instant
- 100 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
Amestecați biscuiții, untul topit și ciocolata lichidă, apoi adăugați încet puțin lapte pentru a obține un amestec cu consistența umeda.
Întindeți amestecul pe o bucată de folie alimentară în formă de dreptunghi. Se lasa la frigider 30 de minute.
Bateți smântâna până devine frișcă și îndulciți după dorință, apoi adăugați nuca de cocos și amestecați.
Distribuiți amestecul peste bază, iar la un capăt puneți bananele. Cu ajutorul foliei, rulați ruladă și lăsați-o la frigider timp de 30-40 de minute.
Amestecați smântâna rece cu gelatina și lăsați 5 minute să se hidrateze. Adăugați ciocolata albă și topiți-le împreună.
O bucată de folie de nylon o adunați în pliuri și turnați ciocolata albă.
Apoi întindeți folia pentru a o îndrepta și obțineți modele albe pe ea. Se lasa sa se raceasca 5 minute.
Repetați procedura cu ciocolata neagră, întindeți-o uniform peste ciocolata albă și lăsați-o la frigider pentru 10 minute.
Scoateți rulada și înfășurați-o în folie de ciocolată.
Se lasa sa se raceasca 30 de minute.
Desfaceți cu grijă folia și savurați o felie de rulada taiata cu un cutit ascutit!
Pofta buna!