Vă prezentăm o rețetă de ruladă delicioasă la cuptor. Este un fel de mâncare numai bun atât pentru o cină de familie, cât și pentru masa de sărbătoare. Rulada din carne tocată se prepară foarte simplu și rapid, iar rezultatul este uimitor. În doar 15 minute dați la cuptor o adevărată capodoperă culinară, ce va fi pe placul tuturor. Bucurați-i pe cei dragi cu o cină deosebită.
Ingrediente:
-1 kg de cartofi
-2 ouă fierte
-1 ou crud
-2 linguri de maioneză
-2 roșii
-100 g de cașcaval
-500 g de carne tocată
-sare
-piper negru măcinat
-condimente
Mod de preparare:
1. Potriviți carnea tocată cu sare și condimentele preferate. La dorință, adăugați câțiva căței de usturoi presat. Amestecați.
2. Așterneți pe suprafața de lucru un segment de folie alimentară (dacă nu dispuneți de folie, puteți folosi o pungă simplă).
3. Aranjați pe folie carnea tocată, într-un strat de 1-2 cm.
4. Tăiați ouăle fierte și roșiile cuburi. Dați cașcavalul prin răzătoare.
5. În centrul ”blatului” de carne, aranjați ouăle, roșiile și cașcavalul. Acestea pot fi amestecate sau aranjate în straturi aparte. Dacă doriți să le aranjați în straturi aparte, începeți cu cașcavalul.
6. Apucați folia de o margine și rulați ”blatul” din carne cu umplutură.
7. Curățați cartofii și tăiați-i cuburi de aproximativ 3 x 3 cm.
8. Cu grijă, aranjați rulada pe o tavă de copt.
9. Aranjați cartofii în jurul ruladei.
10. Pentru a obține un fel de mâncare mai suculent, ungeți rulada și cartofii cu sos: bateți un ou cu 2 linguri de maioneză, sare și piper negru măcinat. Ungeți atât rulada cât și cartofii cu sosul obținut.
11. Dați tava la cuptor pentru 40-60 de minute.
12. Serviți rulada cu o salată proaspătă de roșii cu castraveți sau mazăre verde.
Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!
Pofta buna!
Sursa: Bucatarul