Placinte si Rulade

Rulada de ciocolata cu crema de frisca, delicioasa, minunata pe masa de sarbatoare a familiei

 

 

Rulada cu frisca, fara coacere, gata in 10 minute. Nu va pot spune decat atat: este geniala!

 

Se face in zece minute si este absolut delicioasa! Trebuie sa incerci aceasta reteta inedita de rulada cu frisca.

Ingrediente:

 aluat

5 oua proaspete

100 gr zahar

140 gr faina

25 gr cacao amar

1 lingura miere de albine

1 plic zahar vanilat

1 plic praf de copt

Un varf de cutit sare

crema:

200 ml frisca 

1 budinca de vanilie

500 ml lapte proaspat

Coaja de la 1 portocala

Coaja de la 1 lamaie

1 lingurita de coaja mixta de citrice cu zahar

pentru jeleé-ul din fructe de padure:

2 linguri de zahar

1 lingura miere de albine

150 gr fructe de padure mixte

50 ml sirop de zmeura

50 ml Rom

25 ml Cabernet Sauvignon

Glazura

100 ml lichid de crema de patiserie indulcita

 

Mod de preparare:

  • Intre timp vom prepara crema, astfel: fierbem budica de vanilie cu coaja de citrice si o punem la racit. Cand vorbesc despre coaja de citrice cu zahar, ma refer la un condiment extraordinar pe care il putem prepara acasa, de fiecare data cand folosim citrice, de orice fel.
  • Radem coaja citricelor si o asezam in borcanase mici, pe straturi cu zahar tos. Datorita uleiul ce il contine coaja, vom obtine un condiment excelent pe care il putem folosi la deserturi si la anumite sosuri sau reductii de vin.
  • Putem sa preparam coji mixte de citrice sau sa sa le preparam separate.
  • Pana cand se raceste budica, montam frisca.
  • Acesta este un produs nou pe piata romaneasca, un produs excelent care ne ajuta prin consistenta sa, sa preparam dulciuri mult mai usor si asta pentru ca este gandit pentru decorarea dulciurilor, asadar mai rezistent decat o frisca obisnuita.
  • Amestecam cu grija budinca cu frisca, pana cand obtinem o crema omogena si o punem la frigider pana cand preparam jeleé-ul din fructe de padure.
  • Intr-o craticioara antiaderenta, vom topi mierea de albine cu zaharul si le caramelizam putin, apoi stingem cu siropul de zmeura, romul si vinul rosu.
  • Dam in clocot, dupa care adaugam fructele de padure si fierbem la foc mediu, pana cand obtinem un sirop. In cazul in care datorita zaharurilor scazute din fructe, nu se ingroasa, adaugam ½ lingurita de amidon alimentar, amestecand cu grija pentru a evita cocoloasele.
  • Cand este gata, dam jeleé-ul prin sita si il punem la racit.
  • Preparam din aceleasi licori o mica cantitate pentru a umezi rulada. O desfacem cu multa grija sa nu se rupa, o umezim, o ungem in abundanta cu jeleé-ul din fructe de padure si o umplem cu multa crema, apoi o rulam la loc.
  • Umezim rulada si pe exterior, dupa care o invelim in crema ramasa.
  • Inainte de servire se scoate rola de hartie si garnisiti cu frisca. Sunt delicioase si cu smantana dupa cum doriti.

 

Pofta buna!

 

Sursa