Ruladă de cocos cu cremă de portocale – Raiul în gură!
Ingrediente:
Bază:
1 litru de lapte
200 g zahăr
220 g faina
1 g vanilie
50 g unt
Crema:
600 ml suc de portocale proaspăt, strecurat
30 g amidon de porumb
50 g faina
70 g zahăr
coaja de portocala rasa din 1/2 sau 1 portocala
Decor:
8 nuci
200 g fulgi de cocos
Mod de preparare:
1. Întindeți fulgii de cocos pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de copt.
2. Baza: Se toarna laptele intr-o oala de pe aragaz, se adauga zaharul si faina – se fierbe la foc mic pana se omogenizeaza, apoi se adauga vanilie si untul – se continua fierberea pana la o grosime medie.
3. Apoi turnați baza pe fulgii de cocos de pe foaia de copt, neteziți-o frumos și lăsați-o să se răcească.4. Smântână: Se stoarce sucul de la portocale proaspete într-un bol mare, apoi se scurge și se toarnă într-o oală pe aragaz, se stropește cu amidon de porumb – se amestecă, făină – se amestecă și zahăr – se amestecă.La sfârșit, adăugați coaja de portocală rasă – amestecați din nou și gătiți până la o cremă groasă.5. Apoi turnați crema pe baza de pe foaia de copt, neteziți-o frumos și puneți-o la frigider pentru 2 ore să se întărească.6. La final se scoate din frigider, se taie dreptunghiuri, apoi se ruleaza intr-un rulou si se decoreaza la final cu nuca.7. Servește delicatesa din nucă de cocos cu cremă de portocale cu dragoste, gust deosebit și grație.